avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabiliatatea unui act
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabiliatatea unui act

Cum as putea afla valabilitatea unui act de proprietate?Ce institutie a statului este abilitata sa descrie situatia juridica a unui act (valabiliatatea)?
Mentionez ca am un act de vanzare-cumparare,la baza caruia a stat un act de schimb.Acelasi act de schimb a fost folosit dupa 16 ani pentru un act de donatie.(actul initial a fost trecut in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni)
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 14:49, 24 Octombrie 2011
orice act juridic incheiat cu formalitatile prevazute de lege si cu respectarea dreptului pentru care se incheie, este valabil incheiat. Daca exista neconcordanta intre parti, obiect, cauza, scop atunci se poate cere anularea lui. Actele nu se constata ca fiind valabile, ci se prezuma a fi valabile, pana la probare falsului.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabiliatatea unui act ion73 ion73 Cum as putea afla valabilitatea unui act de proprietate? (vezi toată discuția)
Valabilitatea actului de proprietate ion73 ion73 Ce institutie sau organ al statului roman poate confirma sau nu valabilitatea unui act de proprietate din anul 1972? Arat ca acest act a stat la baza unui act ... (vezi toată discuția)
Greseala mare la cartea funciara neleny71 neleny71 am cumparat o casa in 1996 ,si am inregistrat-o la fosta judecatorie a sect 2 in registrul de transcriptiuni cu uzufruct viager.In iunie 2006 propietara s-a ... (vezi toată discuția)