avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Activitate 1956

Activitate 1956

Dacă ești pensionar si mai lucrezi cu contract de munca pe 3 ore/ zi mai este nevoie sa depun vreo declaratie?
Am un copil de 17ani cu handicap. Intrebarea mea este de ce DGASPC ma obligă să il pun sub interdictie altfel nu primeste drepturile salariale cei revin. De la ce varsta se pune sub interdictie si caŕe este art.de lege? Multumesc frumos!
Răspuns la discuția pensionare
1956 a scris:

Buna ziua,
Am un tinar cu handicap din nastere in virsta de 28.ani si am fost sa ii fac pensie
de invaliditate in conformitate cu prevederile legii 263/2010.Mai intii am fost la casa de pensii si am platit contributia pe o perioada de 15 zile mai exact din data de12.03.2013 pina in data de 31.03.2013. In data de 26.03.2013 am fost la comisia de expertiza si a obtinut gradul unu cu insotitor .Dupa toate acestea am fost din nou la casa de pensii sa depun dosarul dar functionara nu la primit pina in data 01.04.2013. cind l-am depus.Am asteptat decizia de la casa de pensie si cu stupoare sa vad ca scrie ca aceasta lege sa modificat conform legi37/2013 si am beneficiat doar de suma de insotitor.Rugamintea mea este sa imi spuneti este corect ce mi sa intimplat avind in vedere ca cei care au depus in luna martie au beneficiat inclusiv de pensie, plus indemnizatie.Ce am omis sa va spun el are acest grad si de la comisia de evaluare a persoanelor cu handicap. Pot sa contest aceasta decizie?
multumesc pentru intelegere

Discuție pensionare
Buna ziua,
Am un tinar cu handicap din nastere in virsta de 28.ani si am fost sa ii fac pensie
de invaliditate in conformitate cu prevederile legii 263/2010.Mai intii am fost la casa de pensii si am platit contributia pe o perioada de 15 zile mai exact din data de12.03.2013 pina in data de 31.03.2013. In data de 26.03.2013 am fost la comisia de expertiza si a obtinut gradul unu cu insotitor .Dupa toate acestea am fost din nou la casa de pensii sa depun dosarul dar functionara nu la primit pina in data 01.04.2013. cind l-am depus.Am asteptat decizia de la casa de pensie si cu stupoare sa vad ca scrie ca aceasta lege sa modificat conform legi37/2013 si am beneficiat doar de suma de insotitor.Rugamintea mea este sa imi spuneti este corect ce mi sa intimplat avind in vedere ca cei care au depus in luna martie au beneficiat inclusiv de pensie, plus indemnizatie.Ce am omis sa va spun el are acest grad si de la comisia de evaluare a persoanelor cu handicap. Pot sa contest aceasta decizie?
multumesc pentru intelegere
Răspuns la discuția Incetare contract de munca
multumesc pentru raspuns
incepind cu data de 1-07 -2011 am fost trecuta in incapacitate de munca de catre comisia de expertiza a muncii,dupa care a trebuit sa depun dosarul la casa de pensii si sa astept 45 zile pina la venirea deciziei de pensionare.Intrebarea mea este cind se face incetarea contractului de munca acum sau cind vine decizia?
Si o alta intrebare cine ma plateste in aceasta perioada pina vine decizia de pensionare?
Multumesc,
la asociatia de propietari sint doi angajati ce acte ale angajatilor trebuie sa prezinti daca ai un control de la ITM?
cite zile de concediu medical trebuie sa ai pentru a te pensiona medical si daca aceste zile de medical trebuie sa aiba continuitate intre ele sau pot fi in decursul unui an ?
multumesc
eu sint asistent personal si as dori sa stiu daca eu ma internez in spital am dreptul la concediu medical? si daca ma pot pensiona medical.