avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters202218

Activitate ContSters202218

a fost scutit poate, dar nu si in data lunii 05-07.2003 si inainte de 01.03.2001
Recuperare Grupa 1 de munca S.N. TRANSPORT FEROVIAR DE MARFÃ CFR MARFÃ S.A. -SUCURSALA TRANSILVANIA- CLUJ NAPOCA

Intrebare, dupa anul respectiv ce se regaseste ca fost concediat la nivel national din SNTFM cu lipsa si a 5 ani de cotizatii .. fara consiliere psihiatru :love1:?!:love1:
''Cum dovedesti paguba la concedierea "legala" pe O.G. 9/2010 pe o functie inexistenta pana la concediere pe Legea 237/2007 [2], publicată în MO 497/25.07.2007, astfel încât angajatorul poate fi obligat ?i la daune morale pe legea, CCM, CIM sau C. muncii să con?ină clauze exprese în sensul acordării daunelor morale din moment ce ele exista in functie de vechimea avuta ca drepturi banesti acordate privind protectia salariatilor la concediere si celelalte drepturi sociale

" ..daunele morale de care vorbiti v-au fost respinse? Puteti face recurs, insa, din practica va spun ca nu se prea admit daunele morale, tocmai pentru ca legea noastra nu este suficient de clara pe tema asta. Puteti incerca.. dar sansele sunt minime spre zero sa le castigati.
Si apoi, daca pierdeti si recursul, care este irevocabil, ultima instanta, ati pierdut definitiv dreptul de a solicita aceste daune alta data. Este autoritate de lucru judecat. ..

Atunci exista alt complet de judecata in .. litigii de munca decat cel care ne-a judecat? Este clar ca acela nu-mi va acorda daune morale chiar daca fac actiune noua, daca pica in mana aceluiasi complet de judecata.''

deci democratie exista ca si institutiile de stat ce ne apara drepturile, dar ..mai avem 30 ani de asteptat ?!

Daca sindicalistii, pornind negocierea colectiva de la cuantumul salariilor de anul trecut, vorbesc despre teoria drepturilor castigate, e treaba lor.
Citeste mai mult: Data post: Vineri, 9 Octombrie 2009, 15:42
art. 53 din Constitutia Romaniei
(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

Cam acesta ar fi textul de, Va multumesc pt viitorul garantat ca si venitul minim cu carte de munca ..
am fost incadrat pe derivatii de functie si, angajatorul CFR SA justifica ca grad profesional. platit sub nivelul functiei de baza ca muncitor calificat ..
exista temei legal ca grad profesional cu retrogradare ca incadrare cu derivatii pe 4 functii ca statutul functionar public si concediat pe functia existenta in nomenclatorul COR in cadrul CFR CF ?!
grad profesional exista in CFR si, este retrogradare ??
Răspuns la discuția Stagiul de cotizare - certificare
ca salariat mi s-au retinut darile sociale, dar nu se regaseste 3 ani cotizati.
cine este obligat sa achite dupa 3 ani de la concediere >??
[ link extern ]
Conform legiilor in vigoare nu tin de sanse si de cine instrumenteaza interpretat..
-Depunerea declaratiilor
Persoanele juridice sau fizice la care isi desfasoara activitatea asiguratii sunt obligate sa depuna lunar la casele de asigurari alese in mod liber de asigurati Declaratie nominale privind obligatiile ce le revin fata de fondul national unic de asigurari de sanatate si dovada platii contributiilor.
Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor anual, din oficiu, de catre CNPAS, prin casele teritoriale de pensii. – si catre ING ?!
De asemenea, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, prin organismele sale, are dreptul de a aplica masurile de executare silita pentru incasarea sumelor cuvenite bugetului asigurarilor sociale de sanatate si a majorarilor de intarziere.
Art. 36.
(1) Vechimea în muncă recunoscută pentru stabilirea drepturilor de şomaj prevăzute de Legea nr. 1/1991 privind protecţia socială a şomerilor şi reintegrarea lor profesională, republicată, cu modificările ulterioare, până la data întrării în vigoare a prezentei legi se asimilează cu stagiul de cotizare.
(3) Certificarea stagiului de cotizare realizat anterior intrării în vigoare a prezentei legi se face de către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.
• Salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2009 este de 1.693 lei, conform art. 16 alin. (2) din Legea nr. 19/2009.

intrebare. unde este vina salariatului ca achitare a ca obligatii dupa 3 ani desi au fost retinute.. ??
cine poate rezolva ca obligatii institutionala, cotizatiile datorate catre stat ?!
Răspuns la discuția contestarea accesoriilor itm
incercati sa reformulati petitia in baza legala,
NU depuneti dvs probe, doar cereti argumente la ce va nelinisteste apoi cu raspunsurile 'contradictorii' primite puteti cere in instanta si daune morale celor ce se fac vinovati de 'greseala' =).