avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate georgio

Activitate georgio

Stimate domnule! S-ar putea ca acum depunerea unei plangeri sa fie tardiva. Plangerea impotriva procesului verbal de contraventie se depune in termen de 15 zile de la comunicarea (primirea) procesului verbal de contraventie si se depune la JUDECATORIA in circumscriptia careia s-a savarsit fapta, si nu la organul fiscal emitent al actului.
Verificati cu exactitate data cand ati primit procesul verbal de contraventie si vedeti daca va mai incadrati in termenul de 15 zile; in cazul in care nu va mai incadrati in acest termen sunteti bun de plata;
in cazul in care va incadrati in acest termen solicitati instantei transformarea amenzii in avertisment intrucat va aflati la prima abatere, nu ati prejudiciat bugetul de stat cu nimic si mai mult decat atat ati depus totusi cu intarziere declaratiile fiscale dand dovada in acest fel de buna credinta in relatia cu organul fiscal.
Va doresc mult succes!
pentru a factura aceasta livrare intracomunitara scutita de TVA cu drept de deducere trebuie sa indepliniti cumulativ 3 conditii:
1- sa fiti inregistrat in registrul operatorilor intracomunitari;
2 - societatea din Germania sa aiba codul valid de TVA;
3 - autovehicolul sa nu se incadreze la conditiile de a fi considerat mijloc de transport nou.
Prin mijloc de transport nou se intelege vehicolul care nu a fost livrat cu mai mult de 6 luni de la data intrarii in functiune sau sa nu fi efectuat deplasari care depasesc 6.000 de km.
Daca una din conditii nu este indeplinita aveti obligatia de a emite factura cu TVA.
Daca sunt indeplinite toate conditiile conditii conditii veti scrie pe factura la rubrica TVA "scutit cu drept de deducere" , fiind o livrare intracomunitara conform art. 143 alin. 2 lit a din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Stimabilule coleg. In domeniul fiscal contraventiile nu au caracter continuu decat in mod exceptional, deoarece legiuitorul a stabilt indeplinirea unor obligatii de depunere a declaratiilor fiscale pana la un anumit termen (de regula data de 25 a lunii urmatoare). Prin urmare, termenul de prescriptie a aplicarii sanctiune amenzii incepe sa curga din ziua urmatoare datei pana la care aveai obligatia depunerii declaratiei, respectiv incepand din data de 26, urmand sa se prescrie in termen de 6 luni. Chiar daca aparent acest gen de contraventii se savarsesc prin omisiune si ai fi tentat sa crezi ca au un caracter continuu, in realitate instantele de judecata retin faptul ca in cazul contraventiilor pentru care exista un termen de indeplinire a unei obligatii, aceste contraventii sunt prescriptibile in termen de 6 luni de la data indeplinirii termenului. Doar contraventiile pentru care nu exista un termen de indeplinire a unei obligatiei au caracter continuu, cum sunt contraventiile din domeniul despre care faceai vorbire, respectiv contraventiile savarsite pe legea 50/1991.
Este prescrisa sigur. depune plangere pana nu este prea tarziu si invoca prescriptia aplicarii sanctiunii. Oricum nu ai ce pierde mai ales ca amenzile in domeniul fiscal sunt foarte mari. Da-i batatie nu sta pe ganduri!
Eu zic sa verifici actul normativ in baza caruia ai fost sanctionat, deoarece s-ar putea ca actul sa prevada o astfel de posibilitate iar agentul constatator sa fi omis sa completeze la rubrica corespunzatoare suma pe care o poti achita in 48 de h, iar intr-un asemenea caz, daca faci plangere contraventionala si invoci acest lucru intervine nulitatea procesului verbal de contraventie.