avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate StefanRSC

Activitate StefanRSC

Bună ziua,
Prevederile art. 52 alin.1 lit c din Codul Muncii

"ART. 52
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa
angajatorului în următoarele situaţii:
..........................................................................................................................
c) în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activităţii, fără
încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice,
structurale sau similare;
............................................................................................................................,
sunt aplicabile şi în cazul unui ONG pe perioada dintre două finanţări(terminarea unui proiect finanţat din fonduri europene şi începerea altuia)?
Prevederile de mai sus presupun neapărat "şomajul tehnic", cu tot ceea ce el înseamnă sau CIM se poate suspenda pur şi simplu fără ca angajatorul, pe perioada suspendării, să mai fie nevoit să plătească drepturi salariale sau indemnizaţii?
Ce soluţie se poate adopta în această situaţie, cu excepţia încetării contractului individual de muncă prin concediere conform art. 65 sau 68/CM?

Se mai depune declaraţia 010 pentru trecerea la impozitul pe venitul microîntreprinderilor dacă în prezent societatea(SRL), plătitoare de impozit pe profit(trimestrial), are activitatea suspendată temporar(până în luna martie 2014)?
Mulţumesc!
Discuție REVISAL
Aveţi idee dacă în cazul unei societăţi a cărei activitate a fost
suspendată pe o perioadă de 3 ani, începând cu martie 2011, se mai
depune Revisalul în varianta nouă sau până la expirarea termenului de
suspendare nu mai trebuie făcut nimic?
Mulţumesc anticipat.
ªt. R.
In cazul unei fundatii care accesează fonduri europene, proiectele pe care aceasta le derulează au, de regulă, durata de 1an - 1 an şi două luni. Din acest motiv personalul necesar desfaşurării proiectului nu poate fi angajat decât cu CIM pe perioadă determinată, aceeiaşi cu cea a proiectului. Dacă în anul următor angajatorul aplică şi reuşeşte să îi fie atribuit un alt proiect, dorind să păstreze acelasi personal, va trebui să le prelungească acestora contractela de muncă pentru o perioadă corespunzătoare. Dacă mai luăm în considerare faptul că durata unui proiect în derulare se poate prelungi şi ea cu 1-2 luni, fapt ce implică o nouă prelungire a perioadei CIM ajungem la concluzia că în mai puţin de trei ani(după noul CM) s-au prelungit deja de două ori duratele CIM si deci, a treia oara va trbui ca perioada sa fie nedeterminată. Ori, acest lucru este exclus, în opinia mea, datorită duratei, menţionate la început, de derulare a proiectelor.
M-ar interesa care este posibilitatea legală de a evita toată această tevatură...
Vă mulţumesc anticipat!
ªt.R.