avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate eurosacc

Activitate eurosacc

Răspuns la discuția Poprire salar
UPDATE: Reținerile salariale, în cadrul executărilor silite, nu vor fi făcute de angajatori. Proiectul a fost respins definitiv astăzi
Cum poate interpreta un om de rind, asta?
Este de pe pagina de web, a acestui site. Din 4 Aprilie 2017.
Discuție Poprire salar
Este obligat un angajator sa facă o poprire, după anularea propunerii legislative din 2016?
Diurna, este sau nu un venit suplimentar la un salariu aliniat la salariul minim din țara gazda, in cazul unei detașări transfrontaliere?
Diurna este sau nu obligație, chiar dacă in contract nu e specificata? Poate fi atacat un contract retroactiv după intrarea in vigoare a legii?
Cu aceasta idee m-m consolat, dar am mai pus in disutie si ideea unui abuz sau exces de zel din partea autoritatilor, care au trimis adrese catre partenerii mei de afaceri sa comunice si sa redirijeze sumele din contractele in derulare sau sumele din contractele viitoare, indiferent de suma. Aceste adrese au dus la incetarea relatiilor mele de afaceri cu partenerii respectivi si implicit la limitarea posibilitatilor mele de a-mi desfasura activitatea.Mentionez ca toate acestea au avut loc la trei luni dupa ultima mea plata la fisc, si in perioada aceasta chiar eram in negocieri pentru unele lucrari, care m-ar fi scos din insolvbilitate.
Cu respect!

Am deschis o societate (SRL) cu doi actionari in anul 2010, toate au fost bune si frumoase vreo 6 luni cu declaratii si plati la stat la zi cu doi angajati, pina m-a prins ITM-ul cu 2 oameni la negru si am primit o amenda de 6000 ron, pe care nu am contestat-o si mi-am insusit-o . Inspectia la punctul de lucru a fost cu dedicatie, dar asta nu conteaza, ci ceia ce a inceput dupa.
Pe cele doua persoane nu le-am mai primit la lucru in schimb am angjat alte trei persoane sa pot derula activitatea(constructii) mai departe...optimismul meu fiind fulminant si foarte fals fata de realitatea economica. Nu am mai reusuit sa platesc darile la stat din acel moment si cumularea lor la datorii a dus pe "MARIA SA ANAF-ul" sa trimita scrisori la trei firme partenerecu care eu derulasem contracte pina la momentul ITM si cu care mai eram in discutii pentru altele( de aici si naivitatea mea ca totul o sa se rezolve).
In aceste scrisori se interzicea orice relatie economica cu firma mea, respectiv...incerc sa redau din memorie:..." orice contract in derulare sau in curs de derulare sunteti obligat sa il anuntati la noi(ANAF) si toate sumele ce curg din aceste contracte sa le dirijati catre ANAF(fara a se specifica care este debitul meu), indiferent de valoare...."
"...totodata sa ne comunicati valoare lucrarilor efectuate de firma....pina in prezent..."
"...daca nu, sunteti pasibili de o amende de ...ron..."
Mentionez ca este vorba de o multinationala si doua firme locale .
Contractele derulate cu aceste firme au fost de ordinul citorva mii de euro, iar datoria catre ANAF a ramas undeva la inceputul anului 2011 in jurul a 4000 de euro.....
Pentru aceasta suma ANAF-ul m-a discreditat in fata partenerilor mei, am intrerupt orice legatura cu aceste firme, observind din partea lor o reticenta si totul s-a dus de ripa.
Acest ANAF, a pus sechestru asigurator pe o masina si pe salariul celui de-al doilea actionar(cu 5%) pe baza raspunderii solidare, chiar daca exista pe rol o contestatie ce nu are sentinta definitiva si irevocabila si chiar daca firma se afla in lichidare judiciara, fiind desemnat pentru asta un lichidator judiciar.
Domnilor juristi, avocati si oameni care ati studiat orice forma de drept...in tara asta ce lege trebuie sa respectam, noi cei care vrem sa facem ceva, daca avem pumnul in gura....
Va multumesc! orice comentariu im este de folos psihic.Am vreo sansa in alta instanta internationala?
daca o firma cu doi actionari(srl), ajunge la procedura de lichidare si numire lichidator, ce se intimpla cu solicitarile ANAF de constituire sechestru, si poprire salarii?Mentionez ca poprirea s-a pus unuia din actionari (care are 5% actiuni)si s-a pus in totalitate nu procentual(pur si simplu s-a blocat salariul). Exista pe rol un proces impotriva ANAF pentru acest lucru, ideea este daca se ridica poprirea de pe salariu si sechestru pe bunuri apartinind asociatului, urmind sa faca acelasi lucru lichidatorul?
Răspuns la discuția Raspundere solidara
Este vorba de ANAF nu de BO la vreo firma, iar persoana in cauza este un simplu participant la firma ca si actionar cu 5%, deoarece legea nu permite decit o singura firma cu 100% actiuni, a unei persoane.
poprirea a intrat in vigoare mai repede decit se inscrie in P.V. de stare de insolvabilitate....motiv in plus pt. contestatie.
Am sa va tin la curent cu mersul contestatiei, daca va intereseaza.....
Deoarece s-a instituit P.V. de stare de insolvabilitate, am pierdut dreptul de a reesalona datoriile si mai mult decit atit in luna decembrie am semnat o declaratie prin carer ma oblig sa achit datoriile pina in luna martie....dar iarna a fost cum a fost si cred ca am pierdut si trenu' , asta...
Sa inteleg ca nici o hotarire judecatoreasca nu poate impiedica executarea in spiritul lui 92...?
Din cite am inteles, contestatia se face la organul emitent. Mai am si o alta cale de atac? Care sunt taxele de achitat in cele doua cazuri , daca ar fi?
Daca "organul emitent" s-a dovedit intransigent din "prima", nu ar putea sa refuze contestatia si sa treaca la executare conform planului de masuri....?
Art.143, pct 5, face referiri la suspendarea sau incetarea executarii
"" În cazul în care popririle înfiinţate de organul de executare generează imposibilitatea debitorului de a-şi continua activitatea economică, cu consecinţe sociale deosebite, creditorul fiscal poate dispune, la cererea debitorului, şi ţinând seama de motivele invocate de acesta, fie suspendarea temporară totală, fie suspendarea temporară parţială a executării silite prin poprirea conturilor bancare. Suspendarea se poate dispune pentru o perioadă de cel mult 6 luni de la data comunicării către bancă a suspendării popririi de către organul fiscal.""
Poate fi acesta un motiv, tinind cont ca am 5 angajati la o firma cu un rulaj mediu pentru o firma de constructii si peste care a venit "tavalugul" crizei economice, dar pot dovedi cu documente ( cereri de oferte si oferte in vederea stabilirii unor contracte de prestari servicii destul de bune d.p,d.v. financiar)....
Răspuns la discuția Raspundere solidara
Contestatia trebuie facuta la judecatoria de domiciliu?
Poate fi intocmita de persoana fizica sau de un avocat?
Exista model tip de contestatie si ce taxa de timbru se percepe?
In baza carei legi civile se face aceasta contestatie, ataita timp cit legea 92 a finantelor este "peste lege" si poate executa si popri fara sentinta judecatoreasca?
Va multumesc!