avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate jorge_64

Activitate jorge_64

Doresc sa-mi schimb atât numele cat si prenumele. Va rog sa-mi spuneți pașii pe care trebuie sa-i urmez precum si actele pe care trebuie sa le prezint dar mai ales daca pot face acest demers din afara tarii si cum anume (probabil va trebui sa ma informez la ambasada). Locuiesc de foarte multi ani in Spania, si cum am de gând sa ma căsătoresc cu o doamna spaniola (locuim împreuna de mai bine de 10 ani) dar si ca doresc sa ma stabilesc definitiv aici. Iar mai apoi doresc sa solicit cetățenia spaniola. Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar si ONRC si AJOFM se găsesc tot in... Google. Si mai ales daca știi ce, cum si unde sa cauți, in Google poți găsi aproape orice. P.S. Încercați metodologia OSINT. Este foarte eficienta.
Multumesc.
Buna ziua. Poate fi schimbat prenumele (John in loc de Ion... etc). Presupun ca da. Care ar fi pașii care ar trebui făcuti? Multumesc.
Discuție Succesiune
Buna ziua. Suntem 4 frati ce trebuie sa facem succesiunea la casa parinteasca si terenul aferent, mai intai dupa mama care a decedat in octombrie 2004 si apoi dupa tata care a decedat in aprilie 2016. As dori sa stiu daca cumva beneficiem de legea: Ordinul nr. 1125/2016 care a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 758/2016.
Multumesc.
Cu respect Gheorghe Girju
Discuție Cont bancar
Buna ziua. De curand a decedat tatal meu. Avea un cont bancar la care era imputernicita ca administrator (sau cum s-o numi) una dintre surori (suntem patru copii, doua surori si doi frati). Intrebarea mea ar fi urmatoarea: In conditiile in care nu a lasat nici un testament, sora mea mai poate accesa acel cont? In ce conditii poate fi lichidat acel cont? Daca se vireaza o suma dintr-o sursa oarecare in acel cont, cine si cum poate poate administra acea suma? Multumesc.
Răspuns la discuția Nedumerire
Exact nedumerirea aceasta am eu. POATE FACE CINEVA PARTAJUL IN LIPSA UNUIA DINTRE MOSTENITORI? Multumesc.
Discuție Nedumerire
Buna seara. Suntem 7 (sapte) persoane trecute pe titlul de proprietate pe un teren de 10 Ha. As dori sa stiu daca in momentul in care se face succesiunea, daca ceilalti pot face si vinde in acelasi timp suparafata de teren in discutie, fara a avea nevoie de acordul meu si bineinteles in lipsa mea(nu sunt in tara), lasand totusi deoparte suprafata de teren care mi se cuvine. Va rog sa-mi spuneti care sunt procedurile legale in acest sens. Multumesc anticipat.
Discuție Mostenire
Va rog sa ma lamuriti daca se poate intr-o chestiune. Mama mea a facut cerere de reimproprietarire al unui teren de 10 ha care a apartinut tatalui ei. Au fost cinci copii ( doua fete si trei baieti) in familie. La momentul respectiv - atunci cind a facut cererea - mai era in viata doar sora ei, care i-a spus sa faca cererea pe numele ei, deoarece ei (surorii) i se cuveneau 10 ha de la tatal sotului ei, si dupa cite imi aduc eu aminte, la vremea respectiva nu se returnau decit 10 ha, indiferent de suprafata de teren pe care o aveai la momentul desproprietaririi. Mama mea exact acest lucru a facut, dupa care i s-a dat un numar de inregistrare de la primaria respectiva. Mama mea se hotarise sa lase tot terenul nepotilor din partea fratilor ei (am omis sa spun ca doar doi din acesti frati au fost casatoriti, din a caror casatorii au rezultat urmasi, cel de-al treilia a murit pe front la o virsta foarte tinara fara a fi apucat sa se casatoreasca). De retinut ca nepotii mamei aveau fiecare teren de la parintii lor. Nici un nepot de-al mamei nu a venit vreodata la mama cit a fost in viata (intre timp a murit mama mea), ca sa rezolve actele aferente terenului. Mama mea le-a spus in nenumarate rinduri ca atunci cind vor, sa vina sa o ia sau sa-i aduca orice act este necesar la semnat si ea semneaza. Problema ar fi urmatoarea. Toate aceste acte le are acum o sora de-a mea care are grija de tatal nostru. Verii mei s-au hotarit acum trei ani sa vinda acest teren, care momentan nu are nici un proprietar legal, dupa cite inteleg eu. Am inteles ca in toti acesti ani, unul din nepotii mamei - care se ocupa de exploatarea acestui teren - i-a inminat in fiecare an surorii mele o suma de bani provenita din beneficiile acestui teren. Dupa care, atunci cind s-au hotarit sa vinda, eu nu am fost de acord, la care sora mea mi-a spus ca vind ei acel teren chiar si fara acordul meu, dupa care s-a deplasat in comuna unde sint eu inregistrat, ca sa-i dea cei de la primaria din localitate o procura din care sa rezulte ca este mostenitoare unica. Este lesne de inteles ca cei de la primarie nu au fost de acord deoarece ar fi incalcat legea si plus de asta ne cunosc pe toti. Acum, aceeasi poveste, vor sa vinda terenul, numai ca au nevoie, am inteles, si de acordul meu. Am omis sa spun ca eu actualmente locuiesc in Madrid, Spania, scuze. M-a contactat sora mea ca sa fac in asa fel sa-i trimit o procura eliberata de Ambasada Romaniei din Madrid, Spania, prin care sa o imputernicesc sa vinda in numele meu. Numai ca mi s-a adus la cunostinta ca i se va da o cantitate considerabila de bani in schimbul caestui acod al ei si celorlati componente ai familiei noastre, din cauza aceasta se si "zbate" atit de mult, dar a "uitat" sa-mi aduca si mie la cunostinta. Pe noi ne lasa sa intelegem ca de fapt implineste voia mamei noastre (de a lasa acest teren mostenire nepotilor ei) si nu din interes material face acest "efort". Va rog sa ma lamuriti daca pot face aceasta vinzare fara acordul meu, si daca da, unde ma pot adresa ca sa se rezolve aceasta situatie. Inca o omisiune din partea mea, pentru care imi cer scuze. Pe mine ce ma deranjeaza cel mai mult este ca acest nepot al mamei care se ocupa de toate demersurile cu acest teren, spune ca i se cuvine mamei mele DOAR un hectar din acest teren si este lesne de inteles ca nu sint de acord cu aceasta hotarire a lui.
Cu multumiri
Gheorghe Girju
Madrid
Spania
Discuție Mostenire
Buna seara. Va rog sa ma lamuriti daca se poate intr-o chestiune. Mama mea a facut cerere de reimproprietarire al unui teren de 10 ha care a apartinut tatalui ei. Au fost cinci copii ( doua fete si trei baieti) in familie. La momentul respectiv - atunci cind a facut cererea - mai era in viata doar sora ei, care i-a spus sa faca cererea pe numele ei, deoarece ei (surorii) i se cuveneau 10 ha de la tatal sotului ei, si dupa cite imi aduc eu aminte, la vremea respectiva nu se returnau decit 10 ha, indiferent de suprafata de teren pe care o aveai la momentul desproprietaririi. Mama mea exact acest lucru a facut, dupa care i s-a dat un numar de inregistrare de la primaria respectiva. Mama mea se hotarise sa lase tot terenul nepotilor din partea fratilor ei (am omis sa spun ca doar doi din acesti frati au fost casatoriti, din a caror casatorii au rezultat urmasi, cel de-al treilia a murit pe front la o virsta foarte tinara fara a fi apucat sa se casatoreasca). De retinut ca nepotii mamei aveau fiecare teren de la parintii lor. Nici un nepot de-al mamei nu a venit vreodata la mama cit a fost in viata (intre timp a murit mama mea), ca sa rezolve actele aferente terenului. Mama mea le-a spus in nenumarate rinduri ca atunci cind vor, sa vina sa o ia sau sa-i aduca orice act este necesar la semnat si ea semneaza. Problema ar fi urmatoarea. Toate aceste acte le are acum o sora de-a mea care are grija de tatal nostru. Verii mei s-au hotarit acum trei ani sa vinda acest teren, care momentan nu are nici un proprietar legal, dupa cite inteleg eu. Am inteles ca in toti acesti ani, unul din nepotii mamei - care se ocupa de exploatarea acestui teren - i-a inminat in fiecare an surorii mele o suma de bani provenita din beneficiile acestui teren. Dupa care, atunci cind s-au hotarit sa vinda, eu nu am fost de acord, la care sora mea mi-a spus ca vind ei acel teren chiar si fara acordul meu, dupa care s-a deplasat in comuna unde sint eu inregistrat, ca sa-i dea cei de la primaria din localitate o procura din care sa rezulte ca este mostenitoare unica. Este lesne de inteles ca cei de la primarie nu au fost de acord deoarece ar fi incalcat legea si plus de asta ne cunosc pe toti. Acum, aceeasi poveste, vor sa vinda terenul, numai ca au nevoie, am inteles, si de acordul meu. Am omis sa spun ca eu actualmente locuiesc in Madrid, Spania, scuze. M-a contactat sora mea ca sa fac in asa fel sa-i trimit o procura eliberata de Ambasada Romaniei din Madrid, Spania, prin care sa o imputernicesc sa vinda in numele meu. Numai ca mi s-a adus la cunostinta ca i se va da o cantitate considerabila de bani in schimbul caestui acod al ei si celorlati componente ai familiei noastre, din cauza aceasta se si "zbate" atit de mult, dar a "uitat" sa-mi aduca si mie la cunostinta. Pe noi ne lasa sa intelegem ca de fapt implineste voia mamei noastre (de a lasa acest teren mostenire nepotilor ei) si nu din interes material face acest "efort". Va rog sa ma lamuriti daca pot face aceasta vinzare fara acordul meu, si daca da, unde ma pot adresa ca sa se rezolve aceasta situatie. Inca o omisiune din partea mea, pentru care imi cer scuze. Pe mine ce ma deranjeaza cel mai mult este ca acest nepot al mamei care se ocupa de toate demersurile cu acest teren, spune ca i se cuvine mamei mele DOAR un hectar din acest teren si este lesne de inteles ca nu sint de acord cu aceasta hotarire a lui.
Cu multumiri
Gheorghe Girju
Madrid
Spania