am o intrebare, eu lucrez in afara tarii si banii castigati ii tin intr-un cont bancar in aceasta tara unde lucrez.Acum eu as vrea sa transfer banii intr-un cont pe care il am deschis la o banca in Romania,intrebarea mea este daca eu sunt obligat sa declar sau sa justific suma de bani, ptr ca nu stiu,legile in Romania se schimba de la zi la zi,trebuie sa platesc impozit ptr suma de bani pe care o transfer?
buna, un prieten de-al meu si-a gasit o prietena, care era deja insarcinata cu altul, iar dupa 7 luni aceasta a nascut, prietenul meu a fost de acord sa treaca copilul pe numele sau, mentionez ca el avea ganduri de casatorie cu aceasta fata cu toate ca nu era copilul lui. Dupa vreo 2 ani si ceva au aparut certurile ptr ca fata inca mai tinea legatura cu adevaratul tata al copilului si s-au despartit. Acum acea fata l-a dat in judecata pe prietenul meu pentru pensie alimentara#-o, e posibil asa ceva? Ce ar trebui el sa faca in acest caz? Daca trebuie sa faca testul ADN trebuie sa-l plateasca el?
Am un teren cu deschidere la sosea de 21ml din care am vandut o parcela de 330mp situata in partea din spate a terenului fiind obligat la momentul vanzarii sa las o cale de acces la sosea, mentionez ca exista acces la parcela si prin partea din spate acolo aflandu-se un teren liber in proprietatea primariei dar nu figura ca sosea in momentul vanzarii.Acum dupa 4 ani de la vanzare s-a facut strada pe acel teren al primariei deci exista acces direct la parcela. Vreau sa stiu ce trebuie sa fac ca sa anulez calea de acces pe care am lasat-o la momentul vanzarii?Va multumesc.