avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Activitate kaliope26

Activitate kaliope26

Răspuns la discuția imputare prima de instalare
si sa spun ca AJOFM-ul unde aveam domiciliul meu nu vor sa imi ia considerare notificarea mea scrisa? sau cum sa formulez?
Buna ziua.

In perioada de somaj mi-am gasit un loc de munca la mai mult de 50km de domiciliul meu. Cei de la somaj m-au informat ca pot beneficia de prima de instalare. Angajatorul meu avea 2 firme. Eu cand m-am angajat am depus actele pt prima de instalare, apoi dupa nici o luna firma 1 a intrat in insolventa iar angajatii au fost transferati pe a cealalta firma. Dupa o luna si jumatate am anuntat ca vreau sa plec si le-am dat o notificare conf, art.31 alin. 3.
Apoi dupa o saptamana m-am angajat dar si aici din pacate dupa o luna mi s-a incheiat contractul de munca cu conf. art 31 alin. 3.

Acum ma suna de la somaj si mi se spune ca de la al doilea loc de munca eram obligata sa le trimit o decizie de desfacere cim din partea angajatorului si ca nu e valabila doar notificarea mea cu nr de inregistrare. Cei de la firma au zis ca nu pot sa imi dea nici o decizie sau notificare pentru ca ei doar au inregistrat notificarea mea si au incheiat contractul in revisal si ca nu sunt obligati sa imi dea nimic... mai ales din urma.
Disperarea mea este ca cei de la somaj au zis ca termenul de a-mi gasi alt loc de munca apare acela de la al doilea loc de munca si nu ultimul, iar daca pana Luni nu trimit decizia angajatorului 2, imi vor face decizia de imputare a sumei.

Ce pot sa fac??? Va rog sa ma ajutati cu un sfat!
Buna ziua.

In dec. 2014 eu am intrat in somaj. In22 ian. 2015 m-am angajat la o firma la peste 50 km de resedinta mea. Cei de la AJOFM m-au informat ca odata cu schimbarea domiciliului si pe BI pot beneficia de prima de instalare.
In data de 20 feb. mi s-a eliberat si CI-ul nou.
Insa ieri am primit o notificare de la angajator cum ca mi se va desface contractul de munca in baza art. 31, alin 3. Firma era in insolventa si s-a inchis. Tot cu ziua de ieri insa mi s-a facut un alt contracta pe alta firma, acelasi administrator.
Intrebarea mea este daca in conditiile date mai beneficiez de prima de instalare sau nu?

Multumesc anticipat de raspuns.
Răspuns la discuția zile libere la nasterea copilului
Ne poate ajuta cineva? Eu sunt cu copil si nu ma pot ocupa de acte.
Va rog frumos, daca stie cineva sa imi raspunda...
Buna ziua.

Nu stiti daca se mai dau cele 5 zile la nasterea copilului?
Sotul meu vrea sa isi ia aceste zile pentru a rezolva actele copilului. S-a angajat recent de nici o luna si i s-a spus ca nu se mai dau aceste zile. Este adevarat?

Stiam ca conform codului muncii se dau zile libere pt evenimentele familiale stabilite prin contractul colectiv de munca.. Dar contractul colectiv de munca la nivel national mai este valabil sau este suspendat?

Astept raspuns.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Concediul de maternitate
E bine de stiut! Multumesc foarte frumos!
Răspuns la discuția Concediul de maternitate
Multumesc foarte frumos.
Si inca o intrebare:
In concediu de sarcina are voie angajatorul sa imi mai ceara sa muncesc? Adica daca refuz sa muncesc de acasa, se poate ca el sa nu imi dea salariul la timp sau salariul intreg?
Buna ziua.

Sunt in a 32-a sapt. de sarcina si azi am fost la medicul de familie pentru a-mi lua concediu medical de sarcina si lauzie. Mi s-a dat insa o declaratie pe care sa o completez prin care sa declar ca sunt de acord cu dispozitiile art. 292 cod penal si ca pe per. valabilitatii sa fiu prezenta la domiciliu intre interv, 08:00 - 11:00, 12:00 - 17:00 si 18:00 - 20:00.
Sa inteleg ca sunt obligata sa semnez declaratia si sa fiu prezenta in acele intervale, altfel imi pierd concediul?