avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... imputare prima de instalare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

imputare prima de instalare

Buna ziua.

In perioada de somaj mi-am gasit un loc de munca la mai mult de 50km de domiciliul meu. Cei de la somaj m-au informat ca pot beneficia de prima de instalare. Angajatorul meu avea 2 firme. Eu cand m-am angajat am depus actele pt prima de instalare, apoi dupa nici o luna firma 1 a intrat in insolventa iar angajatii au fost transferati pe a cealalta firma. Dupa o luna si jumatate am anuntat ca vreau sa plec si le-am dat o notificare conf, art.31 alin. 3.
Apoi dupa o saptamana m-am angajat dar si aici din pacate dupa o luna mi s-a incheiat contractul de munca cu conf. art 31 alin. 3.

Acum ma suna de la somaj si mi se spune ca de la al doilea loc de munca eram obligata sa le trimit o decizie de desfacere cim din partea angajatorului si ca nu e valabila doar notificarea mea cu nr de inregistrare. Cei de la firma au zis ca nu pot sa imi dea nici o decizie sau notificare pentru ca ei doar au inregistrat notificarea mea si au incheiat contractul in revisal si ca nu sunt obligati sa imi dea nimic... mai ales din urma.
Disperarea mea este ca cei de la somaj au zis ca termenul de a-mi gasi alt loc de munca apare acela de la al doilea loc de munca si nu ultimul, iar daca pana Luni nu trimit decizia angajatorului 2, imi vor face decizia de imputare a sumei.

Ce pot sa fac??? Va rog sa ma ajutati cu un sfat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 5 Iunie 2015
Art.31 C.mun.
....
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
...

Asadar, alte conditii de forma nu sunt prevazute in privinta incetarii c.i.m. pe durata perioadei de proba.

Puteti sesiza ANOFM-ul , email: anofm@anofm.ro
si sa spun ca AJOFM-ul unde aveam domiciliul meu nu vor sa imi ia considerare notificarea mea scrisa? sau cum sa formulez?
Intr-adevar, explicati-le situatia dvs , mentionand si textul art.31 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare perioada de proba amas amas Buna ziua, am incetat un angajat in perioada de proba iar cei de la ajofm. imi cer motivul concret al incetarii ..!!!Ma ajuat cineva? Nu corespunde ... (vezi toată discuția)
Concediere art 31(3) Semyaza Semyaza Buna , Prietena mea este in urmatoarea situatie : A fost concediata prin o notificarea conform art 31 alin 3 , dupa o modificare de functie , in perioada de ... (vezi toată discuția)
Prima de inapoiat la somaj diana45 diana45 Buna, Am primit o prima de angajare pentru ca m-am angajat in noiembrie. In februarie mi-am gasit un alt loc de munca, iar acum de la noul loc de munca am ... (vezi toată discuția)