Vin si eu cu urmatoarea situatie: la casatorie, sotia avea apartamentul dobandit prin cumparare inainte de data casatoriei, si o masina. Familia: mama ei si un frate, acesta din urma avand doi copii din doua casatorii diferite.
La decesul sotiei, cum se impart bunurile? (nu intreb pentru ca as vrea ceva din aceste bunuri, ci doar ca sa fiu informat)
Tocmai de aceea am intrebat, stiu cazuri in care pentru un cont inactiv, in care erau cativa lei, s-au platit penalitati de mii de lei. Cazuri aparute si prin presa.
Incercam sa ne ferim de orice abuz din partea bancii.
O sa dezbatem succesiunea (cand o sa fie fonduri, ca au niste preturi de mori incet), si o sa inchidem contul.
Multumesc pentru raspunsuri. Succesiunea va fi deschisa (inca nu stim cat de repede). Noi doream inchiderea contului (este aproape pe zero), pentru a nu acumula datorii de genul comisioane de administrare, etc. Aceasta pana la momentul obtinerii acelui certificat de mostenitor.
Ceea ce ne interesa era ca banca sa nu vina cu comisioane si alte nebunii de care ii stim ca sunt in stare, si pentru cei 4 ron din cont sa ne pomenim ca avem de plata sute, sau mii, cum s-a mai intamplat.
Ne confruntam cu urmatoarea problema: tatal decedat, pensia acestuia intrand pe card. La acest card/cont, nu exista imputerniciti. Am fost la banca, sa inchidem contul, si cei de la banca au cerut succesiune.
Intrebarea noastra: este obligatorie sau legala cererea lor? Nu se poate inchide contul doar in baza certificatului de deces?
Ce se poate intampla daca nu inchidem contul?
Mai mult, pachetul Extra + HBO (analogic), de sambata trecuta (11 august 2012) nu mai contine HBO!!! Cand am sunat la ei, au spus ca HBO se va receptiona numai pe digital.
La intrebarea: bine, dar eu am niste televizoare mai vechi, care nu au scart sau RCA-uri, cum pot sa receptionez digital, cu tot cu receiverul lor? raspunsul a fost: va cumparati alt televizor.
Mai mult, in contract, la Alte Clauze: <Firma> isi rezerva dreptul de a face modificari...bla bla ... cu instiintarea beneficiarului cu cel putin 15 zile inainte de intrarea in vigoare a modificarii.
Ei bine, eu nu am fost instiintat, eu am sunat la ei, cu sesizare, etc.
In acest caz, de incalcare a contractului, pot sa fac reclamatie la ANPC? Sau sa deschid actiune in instanta? Pentru ca nu este prima oara cand fac modificari, fara sa anunte (inclusiv mariri de tarife). Si vreau sa le cer despagubiri.
Zilele trecute am constatat ca furnizorul de cablu, a facut modificari, in sensul ca un program (HBO in speta) nu se mai poate receptiona pe analogic, ci doar digital. Mi s-a spus ca mi se vor da (contra cost) decodoare digiale si pentru celelalte televizoare. Cand le-am zis ca sunt modele mai vechi, care nu au posibilitatea de a fi conectate la aceste echipamente, mi-au spus ca va trebui sa-mi cumpar alte televizoare.
In contract se specifica ca am abonamentul X+HBO atat pe analogic, cat si pe digital.
Practic, prin aceasta modificare, ei ma obliga sa imi cumpar alte echipamente (televizoare) doar pentru ca ei nu mai furnizeaza programul respectiv pe analogic.
La sesizarea telefonica facuta catre ei, mi s-a spus ca da, firma isi rezerva dreptul de a face modificari conform contractului.
La punctul respectiv, clauze ... aceste modificari trebuiesc anuntate cu minim 15 zile inainte. Aceasta notificare nu a fost facuta.
As dori sa stiu daca pot face sesizare/plangere la ANPC si eventual sa-i actionez in instanta, pentru nerespectarea clauzelor contractuale.
Buna ziua,
Intrebarea nu-mi apartine, incerc doar sa obtin un ajutor pentru cea care a intrebat (doamna fiind si scriitoare, are carti publicate):
"Daca textele mele sunt luate de pe blogul meu si folosite intr-o carte, iar numele meu este trecut la autori fara consimtamantul meu inseamna ca pot da in judecata acea persoana?"
Blogul si ceea ce se scrie pe el, de catre autor, poate intra sub incidenta Legii Drepturilor de Autor?
Multumiri anticipate