avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Conditionare vanzare pachet HBO
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Conditionare vanzare pachet HBO

Buna seara

In urma cu un an am facut un abonament pentru televiziune prin cablu. Am optat pentru pachetul de baza, analogic. Zilele trecute am fost la caseria lor si am vrut sa suplimentez acest pachet de baza cu pachetul de filme (care contine si HBO). Desi in grila lor de oferte aparea aceasta posibilitate, desi la o alta adresa am deja instalat acest pachet tot pe conexiune analogica, mi s-a refuzat cererea pe motiv ca pachetul de filme nu se da decat daca trec la un abonament digital, lucru pe care eu nu-l doresc. Este normal sa fiu conditionata pentru cumpararea acestui pachet cu achizitionarea unui alt tip de abonament?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dentys , utilizator 20:27, 9 Septembrie 2012
Da, este dreptul firmei. Eu spre exemplu am primit un receiver prin care vad digital, la acelasi pret si se vede oglinda.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Nu cred ca este dreptul firmei! Atata timp cat au in oferta lor inclusa varianta de pachet de baza plus HBO mi se pare un abuz sa-mi refuze acest pachet doar pentru a ma obliga sa cumpar pachetul dorit de ei.
Nu e un abuz. Cititi contractul, ei se obliga sa va ofere un numar de programe, nu scrie de multe ori nici care sunt acele programe.
Nu are nicio legatura cu numarul de programe sau cu calitatea lor sau cu pretul.... Pur si simplu in oferta lor, pentru televiziune analogica, exista variantele de pachete X, Y si Z. Acum eu am pachetul X si vreau sa cumpar pachetul Z. Ei imi spun ca nu se poate sa-mi dea pachetul Z decat daca cumpar pachetul Q, pe care eu nu-l vreau. Dupa cum am mentionat, la o alta dresa am pachetul Z obtinut fara niciun fel de comentarii cu cateva luni in urma.
Intre timp au schimbat oferta, nu vad nici o problema din punct de vedere legal. Cu serviciile oferite de ei pot face ce doresc, atata vreme cat nu exista o obligatie din partea lor fata de dvs.

Alte discuții în legătură

Nerespectare clauze contractuale Bogdan98 Bogdan98 Buna ziua, Zilele trecute am constatat ca furnizorul de cablu, a facut modificari, in sensul ca un program (HBO in speta) nu se mai poate receptiona pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract servicii romtelecom Corina40 Corina40 Am fost posesoarea unui contract de furnizare servicii de telefonie, televiziune si internet cu Romtelecom. Am solicitat rezilierea contractului renuntand ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract romtelecom (dolce) pentru eliminarea programelor din pachetul mediapro bogapostu bogapostu Buna seara, Incepand cu data de 03.01.2013, canalele trustului Mediapro, (8 canale SD si 3 HD) vor fi scoase din grila Dolce DTH a celor de la ... (vezi toată discuția)