avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate rbtrbt

Activitate rbtrbt

Buna ziua,am un SRL creatii vestimentare,am achizitionat 3 masini cusut si am creat un mic atelier confectii dama
Confectionez produs de la croit pana la finit
Am achizitionat materiale de la diferite pers fizice ( fara bon sau factura)....intrebarea mea este
Cum as putea vinde aceste haine confectionate de mine,daca nu am intrare la materiale
Ar exista o posibilitate de a vinde ca persoana fizica ( creatii sau cv de genul)cu un borderou ceva ....catre SRL-ul care.l am....iar prin SRL ss le pot comercializa intr.un magazin online
Sau cum sa procedez?
Răspuns la discuția Pfa radiat
Multumesc ...
Răspuns la discuția Pfa radiat
Pfa.ul este radiat din 18 martie,eu descoperind in luna Noembrie acedt lucru....prestand servicii in continuare,dand facturi institutiilor de stat si publice
Acum am facut un nou pfa( alt CUI...alt Nr de inregistrare.....problema e .....cum rezolv cu facturile emise in perioada APRILIE _NOEMBRIE......pe PFA.ul radiat?

george-neagu a scris:

Casa de marcat puteti s-o transferati. Vorbiti urgent cu firma de unde ati cumparat casa de marcat si va lamureste ce acte trebui sa le puneti la dispozitie pentru a face treaba asta.
Referitor la pfa-ul radiat din oficiu, dupa ce ati primit deizia de la registrul comertului, aveti obligatia sa completati registrul jurnal de incasari si plati cu tot ce mai aveti incasari si plati, aici intra si acele facturi si apoi declaratia unica.
De la data de cand aveti decizia de inregistrare a celuilalt pfa, emiteti facturi doar pe acesta.

Discuție Pfa radiat
Buna ziua,ce se intampla cu facturile emise de un pfa radiat din oficiu si cu casa de marcat....daca intre timp am facut un alt pfa....pot transfera casa de marcat pe noul cui.....si facurile sa le emit cu minus pe pfa.ul radiat si cu plus pe cel nou?
Răspuns la discuția Adaugare de noi coduri CAEN
Va multumesc problema este urmatoarea
PFA-ul este pe numele sotului,(el se ocupa de prestari servicii)cu partea de comert as vrea sa ma ocup eu ca angajat al lui cu contract de munca individual(cu procura prin notariat de a ma imputernici pe mine pt tot ce inseamna controale,acte etc.sa nu mai depind de el)
as dori sa fac separat un registru de incasari si plati(doar pe comert)
Semnez contractul de inchiriere cu spatiul,depune actele la Reg Comertului pt cod CAEN comert;in acest timp sa inteleg ca pot procura marfa chiar daca nu am acel cod(dosarul fiind bagat la Reg Comertului,asteptand sa iasa)?
Buna ziua,am un PFA prestari servicii si as dori sa mai bag un cod la Registrul comertului pe" comert",urmand sa deschid un magazin intr-un mall,actele dureaza 5 zile de la semnarea contractului de inchiriere al spatiului
intrebarea mea este:in acest timp as putea amenaja spatiul cu mobilier respectiv sa comand marfa?se poate comanda marfa cu factura inainte sa iasa actele cu codul de comert(eu avand prestari servicii)sau trebuie sa astept pana ce vor iesi actele?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti
si mai am o intrebare,daca am cazier fiscal cu toate ca am platit forfetarul (deoarece am o firma suspendata pe 3 ani fara activitate si nu s-a depus declaratiile anuale)dupa cat timp de la radierea firmei mi se sterge notificarea din cazier(adica sa nu mai figurez cu el)
Buna ziua,am o rugaminte daca se poate;am cumparat o masina in 2009 ,am inscris-o in acelasi an luna septembrie;m-a costat taxa de poluare 1200 ron
Am inteles ca se poate recupera taxa(sau o parte din taxa)Cum as putea sa recuperez acea taxa.Ce acte imi sunt necesare si ce sansa as avea
Astept raspuns si va multumesc
as mai avea o rugaminte daca se poate:-cat m-ar costa sa deschid o shaormerie
-ce acte mi-ar fii necesare
-si peste ce controale as putea sa dau
Astept raspunsul Dv.Va multumesc!
Buna ziua,si multumesc pt. raspuns.
pe CERTIF.CONSTAT.am urmatoarele coduri:-activitate principala4719(comert mag nespec cu activ prod nealiment
-activitate secundara4641(com cu ridicata prod textile)-4619(prod diverse)-4642(imbracam si incaltam)-4649(alte bunuri uz gospodaresc)-4673(material lemnos,mat de constructii si mater. sanitar-4711(mag nespec. cu vanz predomin. de prod. alimentare,bauturi si tutun)-4782si 4789
Ce spuneti daca sunt activitati secundare se poate deschde un FAST-FOOD?
vA MULTUMESC PT. INTELEGERE
Problema este ca SRL-ul pe care-l am este suspendat pe 3 ani,si nu cred ca-mi pot relua activitatea inainte de 2013
O alta problema este cea de comert produse nealimentare;eu dorind sa deschid comert cu produse alimentare(sa inteleg ca prin atasarea unor coduri pot pastra aceeasi firma,chiar daca i se spune baby-market?)