Cf. Legii conteciosului adm. 554/2004 art. 2 alin. (1) lit. b) din definitia ca "autoritate publică - orice organ de stat sau al unităţilor administrativ-teritoriale care acţionează, în regim de putere publică, pentru satisfacerea unui interes legitim public; sunt asimilate autorităţilor publice, în sensul prezentei legi, persoanele juridice de drept privat care, potrivit legii, au obţinut statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public, în regim de putere publică" coroborata cu art. 41 citat de dvs. BOR ar fi obligata sa va raspunda.
In acest caz sumele donatiilor sunt obligatorii a fi publice cu exceptia numelor donatorilor privati care au specificat expres acest lucru. Eu zic sa va exercitati drepturile fundamentale. Nu sunt sanse prea mari in aceste "vremuri de restriste si jale" in care isi vor aduce aminte de credinta uitata.
astecco
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Conform legii arhivelor 16/1996 art. 21 creatorii si detinatorii de arhive (primaria in acest caz) este obligata sa va elibereze contra cost copii dupa doc. de autorizare. Expertiza poate fi solicitata numai daca structura a fost afectata de incendiu. Reautorizarea vi se poate solicita numai daca autorizatia veche a expirat.
Buna ziua,
Exista ORDONANTA nr. 137 din 31 august 2000 (*republicată*) privind prevenirea şi sanctionarea tuturor formelor de discriminare cu un articolul 2 alin 7 (victimizare), exista in Consiliu National pt. Combaterea Discriminarii. Exista Avocatul Poporului.
Exercitati-va drepturile civile.
Buna seara,
Cred ca se face confuzie intre forma de proprietate si destinatia spatiului (chiar daca-i pe rotzi) - prin certificatul de inregistrare la camera de comert regia de transport presteaza o activitate publica. Exemplu sunt mall-urile - proprietate privata - destinatie publica. Nu va pot retine fara acceptul dvs. Numai organele abilitate o pot face. Daca nu cheama ei sunati dvs. la 112 si sunt obligati sa trimita un echipaj la care puteti face plangere. Nu va lasati calcat de balcanism.
- din legile studiate nu am gasit termenul in care se poate incheia un proces-verbal de constatare a unei contraventii dupa "constatarea" faptei;
- totusi incheierea lui dupa 5 luni si 27 de zile contravine principiilor aplicarii Legii in general care se doreste a fi echitabila si imediata;
- in acest caz functionarul nu poate fi acuzat de neideplinirea sarcinilor de serviciu si favorizarea contravenientului?
Care este autoritatea care supravegheaza conditiile contractuale intre pers. jur. "importante" si pers. jur."neglijabile" atata timp cat pers. jur. "negiljabila" nu poate forta pers. jur. "importanta" sa incheie un contract corect dar are nevoie de serviciile pers. jur. "importante"
OBS. pers. jur. "importanta" este furnizor de servicii nationale
Multumesc