avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate tudor92

Activitate tudor92

M-am uitat foarte atent peste contract si nu este nicaieri mentionat ce inseamna acel "international" asa cum precizeaza cum se pot consuma minutele nationale nelimitate.
Buna ziua!

Am o problema cu unul din operatorii de telefonie mobila. In data de 14 august 2014 am incheiat un contract la distanta cu unul din operatori. Problema mea e legata de unii termeni din contract. Mai precis in contract este enuntat: minute nationale nelimitate, SMS-uri nationale nelimitate, 100 minute internationale, [...] Minutele si SMS-urile nationale incluse in abonament se vor consuma pentru apeluri in: reteaua Vodafone (fix si mobil), retele nationale ( fix si mobil). Minutele nationale se pot consuma si pentru apeluri internationale retele fixe din Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Elvetia, Marea Britanie, Vatican si retele fixe si mobile din SUA si Canada. 1 minut national= 1 minut international.

Problema a aparaut cand am avut in apel in Egipt pentru care mi s-au perceput costuri. Am sunat la relatii cu clineti si dupa ce am asteptat lamurirea problemei timp de 20 min mi s-a spus ca de fapt cele 100 de minute internationale sunt valabile doar pentru anumite tari si de aceea am fost taxat.

As dori sa va intreb: in conditiile in care in contract nu este specificat de inseamna "international" as putea sa inaintez o reclamatie catre ANPC sau sa cer rezilierea contractului pentru nerespectare?

Va multumesc!
Bună seara!

În data de 29.08.2013 mi-a fost ridicată maşina de pe raza sectorului 6 ca urmare a staţionării neregulamentare în zona de acţiune a indicatorului oprirea interzisă. Astăzi, 01.11.2013 mi-a fost comunicat prin poştă PV încheiat la data de 31.10.2013 pentru săvârşirea acelei fapte. În acest caz se poate aplica art. 14 alin. (1) din OG 2/2001?
Va salut!

Am o intrebare pentru voi legata de deducerea la salariu:
Eu sunt student si din octombrie 2011 beneficiez de bursa de studiu. Mamei mele la serviciu in anul 2012 i-au cerut documente pentru a beneficia de deducerea la salariu pentru persoanele aflate in intretinere. Bineinteles ca a luat de la tatal meu de la serviciu dovada ca el nu ma are in intretinere dar surpriza....cand sa depuna actele contabila i-a spus mamei ca trebuie sa aduc dovada ca nu am bursa. Cum aveam bursa maica-mea nu a beneficiat de deducere. Toate bune si frumoase ...numai ca azi contabila de la serviciu i-a spus mamei ca ea de prin 2012 a beneficiat de deducere si ca e vorba de vreo 2500 lei. Nu sunt avocat si nici in ale juridicii nu ma pricep dar parerea mea de om de rand e ca in chestia asta vina e a contabilei ca a dat deducere fara a avea dovezi. Intrebarea mea catre voi este: de la cine se va recupera prejudiciul? care sunt caile legale de a rezolva problema?
Discuție probleme CFR
Astăzi, 1 decembrie 2011, am mers cu trenul R347 de la Braşov până la Bucureşti Nord.Am avut cu mine o bicicletă demontabilă iar conform site-ului CFR Călători ( [ link extern ] ă.
Între staţiile Braşov si Predeal un controlor de tren(care nu s-a prezentat) a venit şi m-a obligat să achit suma de 21 lei(pentru care mi s-a eliberat un "Bilet de călătorie eliberat în tren") pentru transportul bicicletei.A precizat că în caz contrar voi fi obligat să cobor la prima staţie. Pentru a nu mă da jos am acceptat plata iar când am dorit cântărirea bicicletei domnul controlor a spus că ei nu sunt obligaţi aibă cântare la ei şi a anunţat, prin staţie, că la staţia Predeal doreşte un agent de poliţie pe motiv că nu doresc cooperarea.
Am acceptat plata a 21 de lei pentru a nu avea probleme.Bicicleta a fost apreciată ca având 15 kg, valoare fixă stabilită de CFR pentru o bicicletă din spusele dânsului.
Pot recupera suma plătită pentru transportul bicicletei?
Discuție contestatie bac
Va salut!In urma rezultatelor dupa contestatiile de la bac am avut o discutie cu tatal meu.Acesta sustine ca, conform principiilor de drept, nu se poate acorda un verdict in defavoarea contestantului , astfel ca dupa contestatii nota data nu poate fi mai mica decat cea initiala...ci, cel putin egala cu ea.Eu sustin ca , conform metodologiei de desfasurarea a examenului de bac , acest lucru este posibil.

Cine are dreptate?

Imi scuzati cacofoniile dar nu stiu cum sa ma exprim mai bine.(sunt un pic nervos)
Va salut.Am primit astazi, 13.04.2011, un proces verbal de constatare a contraventiei intocmit la data de 25.03.2011.Se afirma ca doamna agent constatator X, anagajat al CNADNR , a constatat in data de 01.11.2010 ca am circulat fara rovinieta.In acea data nu aveam rovinieta.Asta e..dar in josul paginii scrie ca Acest document a fost generat si semnat electronic conform legii 455/2001 si HG 1259/2001 de catre: X cu certificatul numarul 2006051670MNF5 din data de 17.02.2011 emis de Certsign SA.Este posibil ca dansa sa poate sa constate fapta inaintea obtinerii certificatului?