Buna ziua, am cesionat un srl unei persoane. Actele sau finalizat firma fiind preluata. Intrebarea mea este: ce raspundere mai am eu pentru aceasta firma atat inainte de cesionare cat si dupa, la modul general si ma intereseaza de asemea, situatia referitoare la un cont la banca deschis la infiintarea societatiii, pe care nu am apucat sa-l inchid adunandu-se si ceva bani de plata din diverse comisioane de administrare. Este in sarcina mea achitarea acelei datorii sau cesionand firma este in sarcina noului proprietar? Mersi mult pentru raspunsuri.
Buna ziua, in mai 2013 am imatriculat o masina din Germania si am achitat timbrul de mediu, pe care vreau sa o recuperez in instanta. Intre timp am realizat ca asigurarea pe numele meu este foarte scumpa (aproximativ 1200 lei pe an) si as vrea sa o trec pe numele mamei care este pensionara si ar plati 300 de lei pe an. Intrebarea mea este daca pot sa introduc actiune in instanta in numele meu, desi masina ar fi practic vanduta, sau deja ar trebui sa faca ea actiune pentru recuperare! Sau daca as depune cererea la instanta si ulterior as trece masina pe numele ei as putea sa imi recuperez taxa eu sau trebuie sa faca ea o alta actiune?
Mersi mult pentru raspuns!
Mersi mult pentru raspuns! O zi frumoasa.
Buna ziua, un prieten m-a rugat sa isi faca un sediu social la mine acasa si am fost de acord, urmand sa primesc o mica atentie din partea lui. Intelegerea a fost facuta in luna feb. si nu am primit nimic de la el pe motiv ca atunci cand o sa se stabilesca sediul o sa primesc o scrisoare acasa prin care se atesta lucrul asta. E adevarat ca procesul dureaza atat de mult, avand in vedere ca sunt deja mai bine de 3 luni, sau vrea sa ma induca in eroare?Mersi mult!
Multumesc mult pentru raspunsuri! Inainte de a trimite acele documente pe e-mail m-am gandit si la ce ar putea fi folosite ele ( in alte scopuri decat cele trimise, bineinteles) si nu am gasit nimic nepotrivit, dar nu se stie niciodata... Ma duc la banca sa vad daca a depus bani in cont! O sa va anunt ce s-a intamplat! O seara buna.
Buna ziua, am un srl fara activitate pe care doream sa-l cesionez. Am dat anuntul pe diferite site-uri si in cele din urma m-a sunat un domn interesat de aceasta firma. A zis ca pentru a simplifica procedura ar fi mai bine sa intre el ca actionar in firma, sa depuna o suma de bani in contul firmei si apoi sa facem cesinea. Nefiind din acelasi jud cu mine am scanat actul constitutiv al firmei si mi-am dat si contul firmei pentru a incepe formalitatile, urmand ca saptamana viitoare sa vina asociata lui la mine in jud pt a finaliza cesiunea. Acum am vorbit cu el la telefon si mi-a zis ca e in spital si ca ma suna cand se simte mai bine. As vrea sa va intreb daca ar putea fi o escrocherie si ce anume ar putea face el cu actele trimise de mine la o adresa de email data de el. Mersi mult pentru orice ajutor pt ca sunt tare ingrijorata, vreau sa scap cu bine de ea nu sa mai am alte probleme.
Va multumesc mult de tot pentru raspuns..Acum sunt pe deplin lamurita..
Buna seara, am facut un contract de imprumut cu o persoana fizica, fara dobanda, cu titlul executorui general, in bunurile prezente si viitoare, fara trecerea vreunui termen..am ajuns la data scadenta si nu am de unde sa restitui acest imprumut..singurele mele bunuri sunt reprezentate de un magazin pe care vreau sa-l inchid cat de curand pentru nu imi mai merge deloc...de aici si suma datorata, am fost asociate, ea a stat o luna jumatate si dupa aceea a plecat in strainatate si eu am ramas cu firma in schimbul contactului de imprumut, pe care l-am incheiat intre noi doua, fara sa mentionem firma pentru a mai scuti niste bani la notariat, avand in vedre ca eu a trebuit sa achit onorariul..Va rog mult sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc dobanda penalizatoare legala si cum ar putea ea sa ma execute legal pentru a-si putea recupera datoria...As fi foarte multumita daca ar putea sa-si recupereze datoria din firma, sau fondul de marfa pe care ar putea sa-l liciteze, habar n-am..va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns..datoria nici nu este mare..2700ron..dobanda penalizatoare este de 10% pe an? adica 270ron pe an?si costul unei executari silite care ar fi?va multumesc din suflet..o seara buna
Salut. Si eu am notat tot cu A sau F raspunsurile si s-au punctat. Am dat ex in feb 2010. Atunci imi facusem o mie de griji din cauza asta. Sper ca si data asta sa procedeze la fel. Bafta
Eu am sustinut proba practica eliminatorie in Constanta si a constat in scriere dupa dictare si copierea unui text. Pe foaia de pe care trebuia copiat textul scria ca nu este obilgatorie folosirea diacriticelor, asa ca nici eu nu le-am folosit si am fost admisa. Tastaturile erau in limba romana. Este o proba relativ solicitanta, dar care nu este greu de luat, in conditiile in care te descurci cat de cat cu calculatorul. Mult mai grea a fost cea teoretica, pe care din pacate nu am reusit sa o trec. Va urez multa bafta si astept sa ne spuneti parerile voastre despre concursul acesta.