avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune SRL

Buna ziua, am cesionat un srl unei persoane. Actele sau finalizat firma fiind preluata. Intrebarea mea este: ce raspundere mai am eu pentru aceasta firma atat inainte de cesionare cat si dupa, la modul general si ma intereseaza de asemea, situatia referitoare la un cont la banca deschis la infiintarea societatiii, pe care nu am apucat sa-l inchid adunandu-se si ceva bani de plata din diverse comisioane de administrare. Este in sarcina mea achitarea acelei datorii sau cesionand firma este in sarcina noului proprietar? Mersi mult pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2014
georgeasca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 13:12, 17 Martie 2014
De la data finalizarii cesiunii, fostii asociati pierd orice drept sau obligatie fata de societate (daca cesiunea a fost totala, respectiv daca s-a iesit din societate integral in favoarea unor noi asociati introdusi). Din punct de vedere al raspunderii, aceasta exista pana la finalizarea cesiunii. Daca noii proprietari au cunoscut existenta acestor debite si si le-au insusit prin actul de cesiune, obligatia dvs a fost descarcata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune si retragere asociati srl crysenc21 crysenc21 Buna seara, Am si eu nevoie de ajutor in urmatoarea problema: - ce se poate intampla, cand dupa finalizarea primei etape a unei cesiuni (srl cu 3 asociati, ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vand o firma cu datorii valy75 valy75 vreau sa vand un srl cu datorii la terti si la stat, dupa predarea activului si pasivului societatii, daca noul actionar nu plateste datoriile preluate mai put ... (vezi toată discuția)
Cesionare ! ajutor ! algora algora Cum spuneam si ieri, anul trecut am cesionat o firma cu mai multe credite la banci , nu datorii. Totul era la zi pana in momentul cesionarii. Noii asociati au ... (vezi toată discuția)