mama2 a scris:
Sunt mai mult decat de acord cu cele de mai sus. Problema unui alt sot si a unei alte sotii nici nu s-ar pune, cel care ar ajunge in aceasta situatie ar parasi domiciliul, dar nu stiu daca partea cu relatiile calde si normale cu tatal ar fi posibile. Cred ca mai degraba tatal ar pune permanent presiune pe ei pentru a obtine diferite informatii din casa, care ulterior ar fi exagerate x 100 si s-ar finaliza cu alte chemari in instanta pentru abuzuri inventate etc orice persoana cu un pic de experienta isi poate da seama la ce ar recurge un om disperat.
Dumneavoastra sunteti cea care cunoaste situatia reala, as fi un lup moralist sa emit pareri vehemente in ceea ce priveste viata privata a unui alt om pe care nu il cunosc personal.
Dar, divortata fiind, stiu cat de greu este sa comunici civilizat cu fostul sot. Dar, sa traiesc cu el sub acelasi acoperis mi se pare imposibil, un real cosmar.... Iar, pentru copilul meu ar fi un stres permanent sa asiste la tensiunile dintre noi. Prin "relatii calde" ma refeream strict la legatura cu copiii, nu la relatiile cu dumneavoastra. Eu am divortat in octombrie, am parerea pe care o am despre fostul meu sot, dar, trebuie sa tin cont ca este tatal fetitei si nu pot interveni in relatia lor doar in masura in care este afectata siguranta fizica ori psihica a copilului. Fostul meu sot are dreptul la doua wekendu-uri pe luna, dar, niciodata nu a aplicat aceasta solicitare ... proprie. In fapt, se intalneste, de doua ori pe luna, sambata, cate trei ore. Mai mult, mai nou isi aduce si iubita la aceste intalniri. Personal cred ca fetita ar merita ca macar aceste ore sa fie doar cu el, dar, nu am cum sa il oblig, iar scandal nu fac, afecteaza prea tare copilul. De Paste, au venit amandoi la intalnirea cu fetita - de opt ani - i-au adus un ou care s-a spart, au mers la un film, iar fetita a izbucnit in plans cand a ajuns acasa pentru ca nu i-au adus niciun cadou. Dupa o discutie cu mine i-a cumparat, saptamana urmatoare, poseta pe care fetita si-o dorea. Nu am cum sa schimb realitatea, nu pot decat sa nu ii fur copilului putinul pe care il mai are de la tatal sau. Stiu ca o iubeste, chiar daca eu nu as mai suporta nici macar o secunda alaturi de el.