Bună ziua . Lucrez la o firma in industria agroalimentara, pana la data de 01.07.2022 aveam un salariu x brut si un salariu x net. Incepand cu 01.07.2022 firma ne-a adus la cunostinta printrun act aditional ca salariul brut s-a micsorat . Si a mai crescut salariul net conform legii 135/2022 . Marirea nu a fost la salariul brut avut inainte de 01.07.2022 , si la un salariu brut mult mai mic. Ce se poate face si daca a procedat corect angajatorul? Multumesc
Multumesc frumos pentru îndrumări.
Bună ziua. As dori si eu o lămurire. Bunicul meu a murit acum 17 ani , atunci nu s-a dezbătut succesiunea , mama fiind singura la părinți. Se poate dezbate succesiunea acum? Si poate bunica mea să-i cedeze mamei mele tot? Si cât ar ajunge o dezbatere de succesiune?
La inceputul luni octombrie firma a anuntat disponibilizari de la 1 ianuarie 2020, Conform contractului colectiv de munca cei care pleaca primesc pentru anul lucrat in firma un salariu brut , Intrebare ce taxe ,impozite se platesc din acesti bani ?
Multumesc de raspunsuri. Sa evit politia am luat hotarari la nivel de asociatie. "Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti" de acum incolo chem politia sa le dea amenzi.
Buna ziua. Sunt presedinte de asociatie , uscatorul parte comuna a tuturor proprietarilor a fost transformat de 2 locatari in magazie , depozit de borcane ,butoaie, lucruri de tot felul , de nu mai puteai sa intri in el . In adunarea generala s-a cerut eliberarea uscatorui. Cei doi proprietari nu au eliberat uscatorul, asa ca in urma cu 2 luni am facut o notificare in care am cerut eliberarea uscatorului in timp de 2 saptamani in caz contrar se va arunca tot din uscator. Au trecut cele 2 saptamani si nu s-a intamplat nimic. Dupa 2luni I-am mai notificat o data cu termen de 5 zile , tot nimic asa ca am procedat la aruncarea tuturor lucrurilor din uscator. Acum sunt amenintat ca le-am furat bunurile . Ce se poate intampla?
Lucrez la o firma , distributie tigari, la sfarsitul lunii am inversat din greseala 2 produse , nu am stiut. A fost inventar facut de firma si au constatat ca am iesit lipsa in gestiune un produs si plus alt produs . Plusul l-au oprit ei si minusul m-au pus sa-l platesc ca asa este normal au zis ei . Intreb este normal plusul sa-l opreasca si minusul sa-l platesti?
am doua credite la banca ,unul ipotecar si unul de nevoi personale cu ipoteca, aceste credite insumeaza la 100000 CHF apartamentul valoreaza undeva la 60 000 CHF. am ajuns aproape in imposibilitate de plata. INTREBAREA MEA ESTE : ce se intampla daca nu mai platesc banca? (ma executa silit ? mai trebuie s-a platesc după ce banca ia apartamentul?
acum 3 ani de zile era euforia mansardarilor aici in constanta, nu am fost de acord la in ceput si totusi am semnat un act numit CONVENTIE DE ASOCIERE prin care am fost de acord cu mansardarea (eu stau la etajul 4/4) . firma cu care am semnat se pare ca a dat faliment nimeni nu stie, cert este ca dupa aproape 3 ani a venit o firma care fara sa prezinte la inceput nici un act spunand ca firma cu care am avut noi contract ia cesionat drepturile de a construi mansardarea . dupa 3 zile la insistentele noastre au adus un dosar cu autorizatie pe numele ei certificat de urbanism . aviz favorabil C.T.E. si au inceput sa sparga terasa blocului. INTREBARI: Ce putem face pentru ai impiedica sa continue lucrarile? nu am vazut nici un act de cesiune intre cele doua firme. si daca s-a facut cesiunea nu trebuia sa ne notifice sa ne anunte cumva? Noi nu mai vrem mansardare dupa aproape3 ani .Se poate anula acea CONVENTIE DE ASOCIERE ? ( este facuta in fata notarului).