zazutzu a scris:
potrivit noii legi nu mai este limita 0,8 ci 0,5 ..... sansele sa iti mai recuperezi sunt foarte mici... cel mai probabil o sa iti anuleze permisul si o sa te alegi cu o candamnare cu suspendare ..... citeste codul penal !!!
de obicei iese aproape dublu in sange ....sau putin peste ....au fost si cazuri de au iesit mai putin ....
As completa cu un amanunt, nu a intrat nimic in vigoare la 1 ianuarie. S-a schimbat doar cuantumul amenzii ca punctul depinde de un salariu deja modificat si aprobat. Dar pentru restul, sunt doar propuneri in lucru. Cred ca detalii se gasesc chiar pe avocatnet. Probabil ca se vor aproba, dar nu e inca nimic schimbat din codul vechi.
Pentru restul, e cum se spune, la analizele de sange e foarte probabil sa iasa mai mult de 0.8 la mie, dar nu obligatoriu. Asteapta rezultatele. Probabil sa fii peste limita, caz in care ar fi bine sa discuti cu un avocat. Daca esti aproape de limita si anumite detalii sunt in favoarea ta, se poate propune chiar de catre ofiterul de caz NUP si ar fi sanse sa se mearga pe ce s-a propus. Dar nu-i obligatoriu.
Daca esti mult peste 0,8, poate nu-i de neglijat ideea de a face recalculare. Sunt mari sanse sa obtii valoare mica, dar depinde de multi factori. Am auzit de cazuri cand s-a ramas sub limita si la valoare mult mai mare ca a ta. Dar cazurile au fost diferite.
Partea rea e ca afli rezultatul cand o sa fii chemat la politie. Atunci e momentul in care trebuie sa iei hotararile importante. Ori mergi deja cu avocat, ori ceri o perioada sa-ti cauti unul, ori lasi lucrurile cum sunt si lasi totul in seama ofiterului de caz. Astea depind de rezultat si nu il stii inca. E tare neplacut. Citeste toate subiectele cu astfel de probleme, si nu ezita sa apelezi la un avocat.
Imi pare rau de intamplare, cam stiu cum este.