avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate piemu

Activitate piemu

Discuție carnet sofer
am avut un accident in Romania , decembrie 2017 unde mi-a fost ridicat carnetul ( carnetul este nemtesc ) , am lovit un camion , dar ranit am fost doar Eu . deci , in afara de mine nu a mai fost nimeni ranit. D e atunci se tot lucreaza la caz spunandumi mereu ca este doar o rutina si nu am sa patesc nimica. dar carnetul nu mi-a mai fost inapoiat. intrebare : Pot cicula si fara carnet ? CACI NU MI S-A DAT NICI O RESTRICTIE VERBALA SAU SCRISA .
tatal meu a fost detinut politic in perioada 1948-1953 , el a primit o pensie (indemnizatzie ) de 500 Ron ( decret lege 118/1990) , in anul 2008 tatal meu a decedat . Intrebare : - pot primii pensie de urmas ? daca da , atunci care sint demersurile ? multumesc anticipat
Răspuns la discuția mostenire
Mai exact , - eu imputernicesc pe cineva in strainatate care sa ma reprezinte in Romania , unde trebuie sa mearga cu procura si ce anume trebuie facut cu ea ?
Va multumesc anticipat pt informatii !!!
Răspuns la discuția mostenire
Dar cum se poate dovedi ca a stiut de decesul mamei ?
Ce procedura ar fi trebuit sa faca in cazul in care ar fi imputernicit pe alcineva sa se prezinte la ..? Notar sau ...unde anume ?
Răspuns la discuția mostenire
Dar in cazul in care acest copil este domiciliat in strainatate si nu a avut posibilitatea de a venii in tara pt aceasta succesiune , deci dupa acest termen de 6 luni , mai poate avea pretentii si bineinteles , mai beneficiaza de parte mostenitoare ?
Discuție mostenire
Intrebare - in ce conditii se poate ataca o succesiune de catre fiu in conditia in care nu s-a facut un testament de catre parinte . Caz ; mama moare , ea fiind singura (necasatorita) si avind 4 copii majori care nu locuiesc cu ea , iar unul dintre fii ei afla de decesul mamei dupa 3,5 ani ?
Se poate ca acesta din urma (fiul) sa nu mai primeasca nimic pe motivul ca ceilalti frati au impartit intre ei iar pe acesta nepunindul la socoteala ?
mentiune : toti copii sint legitimi !
Răspuns la discuția dreptul de lucru in Germania
Nu este relevant pt mine acel blog , el nu i-mi descrie ceva despre dreptul pe care ( l-am ) avut , deci pe mine m-ar interesa daca nu am primit nici o instiintare in acest fel , daca mai este sau nu valabil acel act ? Caci , din moment ce am primit un act pe o perioada nelimitata si neconditionata de o institutie Germana , acel act poate fi nevalidat doar de o judecatorie (institutie superioara) , nu ?
Intrebare ; - mai este valabil dreptul meu de lucru in Germania , avind in considerare ca , eu am primit acest drept de lucru pt perioada nelimitat si neconditionat ( arbeitsgenehmigung unbeschränkt und unbefristet ) din data 06.10.1994 , unde am lucrat pina in 2004 , apoi parasind Germania . Dupa informatile primite , atit timp cit judecatoria responsabila ( Arbeitsgericht ) nu a suspendat acest drept nelimitat ar fi inca valabil , adevarat ?
Răspuns la discuția cedo
Va multumesc foarte frumos pt. sfatul referitor la demersurile ce trebuie avut loc dupa o eventuala hotarare pozitiva Cedo, ...... stiti cumva si durata de asteptare "actuala " hotararilor cedo "materie penala" ?
Răspuns la discuția cedo
Stimate Doamne si stimati Domni , eu am depus plingerea la CEDO in 2008 , a fost admisa tot in acelasi an si bineinteles am trimis toate actele necesare care le-au cerut ei , deci.......

In concluzie , eu am cerut sfatul privintor la asteptarea actuala a hotararii Cedo si bineinteles demersurile ce trebuie avute loc in Ro dupa o eventuala decizie favorabila Cedo in favoarea mea
Deci ; -astea au fost intrebarile mele !!!