Nu.Ma intereseaza daca legislatia presei permite acest lucru fara acordul titularului cabinetului.Aceste informatii si le pot lua de la CJAS-uri saU de la Fisc.Jurnalistii au dreptul legal sa publice fara acordul managerului?
....sau daca exista o lege a confidentialitatii veniturilor non-salariale,asa cum veniturile salariale stiu ca sunt confidentiale.
Ar trebui sa introducem in contractul cu Casa un articol in care sa fie specficat acest lucru?
Intreb ptr. ca de ani de zile apar numeroase articole in presa scrisa si stiri in media in care se confunda venitul brut al cabinetului cu venitul net al medicului.O grava eroare care poate influenta negativ opinia publica.In plus,s-au publicat "topuri" ale veniturilor din diferite judete cu nominalizarea medicilor.
Buna ziua!
Ati putea sa imi precizati daca exista o legislatie in care sa fie specificata confidentialitatea veniturilor provenite din activitati independente non-salariale(de ex.cabinet medical individual in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate)?M-ar interesa mai ales in legatura cu publicarea in presa scrisa si in media.De asemenea,daca acesata are dreptul sa si nominalizeze titularul cabinetului si,implicit a veniturilor.
Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua!
Tatal unei bune prietene doreste sa faca acte pe proprietati: casa si terenuri.Tatal nu mai are frati,ambii parinti au decedat si nu are copii in intretinere.Dupa moartea mamei sale-ultima decedata(1994) tatal prietenei mele s-a prezentat in 1996 la Tribunalul teritorial ptr. dezbaterea taxei de succesiune.Nu i s-a eliberat nimic.
Detine titlul de proprietate eliberat de Primaria locala,prin lege.
Adresandu-se in urma cu cateva zile unui notar,i s-a spus ca trebuie finalizata dezbaterea taxei de succesiune dupa moartea bunicului ,dar si a parintilor sau ca trebuie sa deschida proces.
Intrebarea este:care ar fi procedura corecta in acest caz?
Multumesc!
Nu am datorii mari la banci si nici intarzieri care sa impuna titluri exacutorii.Achit lunar,dar cu oarecare intarzieri.Criza...Le mai si raspundem din cand in cand ptr. a nu intra in "panica",ptr. a-i asigura ca n-am plecat din tara si ca platile vor fi efectuate.Nici un efect...
Problema mea este ca nu gasesc nici o solutie sa-i opresc.Doar sa-mi schimb numarul de telefon..
Buna ziua!
Ma confrunt de ceva vreme cu o problema foarte neplacuta.Este vorba despre angajatii diferitelor firme de recuperare cu care bancile din Romania colaboreaza.Concret,la cea mai mica intarziere de plata sunt sunata de catre acestia de pe diferite numere de telefoane(de multe ori "private",ascunse) la ore destul de matinale(de ex.,azi,sambata,la ora 08:20),in timpul programului,la servici,cate 3-4 apeluri la rand,iar daca nu pot raspunde,in serii de 2-3/zilnic.Suna simultan si pe numarul sotului,si pe al meu,si pe fix.Am incercat amiabil,toate variantele de intelegere cu ei,sa stabilim un anumit interval la care pot fi sunata.....fara nici un rezultat.Presiunea si faptul ca numeroasele apeluri ne afecteaza timpul privat ,dar si pe cel profesional,ne creaza o stare de disconfort extrem de neplacuta ptr. "vina" de a fi intarziat cateva zile cu achitarea unei rate,dar ptr. care eu platesc penalizari.De nenumarate ori,am fost apelati chiar a 2-a,a 3-a zi dupa achitarea ratei,ei neavand actualizata baza de date.A trebuit sa raspundem la "n" intrebari ptr. a-i convinge ca am achitat rata(prin telefon??)In ultimul timp ,am decis sa nu mai raspundem...apelurile au devenit si mai numeroase.
Intrebarile mele sunt:cum as putea sa stopez aceasta atitudine si care sunt drepturile pe care as putea sa le invoc?Nu cunosc legislatia in baza careia functioneaza aceste firme.
Imi cer scuze ptr. happy face...nu stiu cum a aparut fara voia mea
Socrii mei au incheiat un Contract de intretinere cu drept de uzufruct viager in urma cu un an si jumatate(este vorba de un apartament) cu doua nepoate.Sotul meu este unicul lor fiu.Am citit pe forumul dvs. raspunsurile acordate altor persoane care au fost interesate de acest subiect.Exista unele controverse.Intrebarea mea este:poate fi atacat in justitie sau nu?Daca sotul meu are dovezi clare ca parintii lui nu sunt intretinuti asa cum trebuie,de ce nu are dreptul sa denunte acest lucru in instanta?Am inteles ca acest contract nu poate fi anulat decat de partile contractante,adica de intretinuti si intretinatori.
Va multumesc!