avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate liviu.halus

Activitate liviu.halus

Salut cu respect toți cititorii.
Aș avea o nelămurire privind drepturile unuia dintre soți față de bunurile imobile moștenite de celălalt soț după moartea părinților acestuia din urmă.
Mai concret, după moartea ambilor părinți ai unuia dintre soți, la dezbaterea moștenirii între copiii defuncților(6 frați), se stabilește prin învoială bunurile imobile care revin fiecăruia dintre frați.
În baza acestei invoieli și a documentelor de proprietate se merge la notar în vederea întocmirii certificatului de moștenitor.
Întrebarea este ce drepturi are soțul/soția unuia dintre moștenitori asupra bunurilor moștenite de celălalt sot de la părinții săi.
În acest caz se aplică regula bunurilor dobândite în timpul căsătoriei, acestea intrând automat în proprietatea comună în devălmășie, sau moștenitorii(copiii defuncților), devin unici proprietari?
Astfel, după emiterea certificatului de moștenitor bunurile moștenite de unul dintre soți vor fi înscrise în cartea funciară ca fiind proprietatea ambilor soți sau doar a moștenitorului legal?
În acest context soțul/soția moștenitorului legal are de semnat vreun act la notar, cu ocazia dezbaterii succesiunii?
În speranța că m-am făcut înțeles aștept opiniile dumneavoastră.
Am urmatoarea problema:
In blocul in care locuiesc exista un apartament al carui proprietar a acumulat datorii foarte mari la furnizorul de utilitati si la asociatia de proprietari.
Cu toate acestea, desi apartamentul arata jalnic(este deconectatchiar şi de la energie electica), proprietarul a adus niste chiriasi cu care a incheiat un contract de comodat sub semnatura privata, desi nu a participat la imbunatatirile facute de locatari, in regie proprie la amenajarea/renovarea scarii(zugraveala pe casa scarii, inlocuirea geamurilor, reparatia scarilor, a acoperisului,etc.).
Chiriasii despre care vorbesc, au un comportament total inadecvat - fumeaza in apartament si pe casa scarii(in conditiile in care toti locatarii scarii sunt nefumatori), mirosul de fum intrand prin aerisirile din baie in toate apartamentele de deasupra(apartamentul cu pricina fiind la parter); au adus in apartament si un caine(maidanez), care bineinteles creaza disconfort celorlalti proprietari, etc.
Intrebare:
Care ar fi modalitatea legala sa ,, scapam" de acesti ,, musafiri nepoftiti", care nu stiu sa respecte ,,regulile casei" in care au intrat şi se complac sa traiasca in conditiile descrise mai sus
Caror organe ale statului ne putem adresa, si ce putem invoca ?
Am facut o sesizare scrisa la Primarie, prin Asociatia de proprietari, iar Primaria ne-a raspuns laconic ca nu este treaba lor şi sa ne adresam altor organe ale statului.
Aştept pareri. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
daţi-mi şi mie un link în acest sens (în funcţie de motivarea hotărârii poţi forma usor un model de actiune)
multumesc
v-as fi recunoscător dacă aţi putea scana hotărârea să o vadă toată lumea, ca model Multumesc
am si eu aceeasi problemă şi nu am nici o informaţie, poate ne ajută cineva
Va rog să-mi răspunda cineva dacă taxa de poluare plătită pentru un autoturism nou (Logan) cumpărat din România de la dealer, poate fi recuperată în instanţă în aceleaşi condiţii ca şi taxa plătită pentru auto sh cumpărate din spaţiul comunitar
aveţi un model de cerere sau hotărâre judecătorească de admitere a cererii ?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Problema dauna asigurari casa.
referitor la acest subiect, va intreb care sunt conscintele semnarii acelei declaratii prin care se specifica faptul ca ,, asiguratul nu va mai avea pretentii ulterioare..."?
Semnarea unei astfel de declaratii poate obstructiona formularea unei actiuni ulterioare in daune contractuale?

Va rog sa ma lamuriti dacă un contract de asigurare poate fi asimilat unui contract comercial şi dacă în cazul unui contract de asigurare a locuintei, este necesară efectuarea procedurii concilierii prealabile ..
Precizez ca este vorba de un contract de asigurare incheiat intre o persoana fizica si o societate de asigurare, care in urma producerii unui eveniment asigurat (dauna aproape totala), a facut o evaluare unilaterala(semnată de asigurat), platindu-i acestuia cam 20% din valoarea asigurata.
S-a formulat actiune pt daune contractuale(asiguratul reclamant nefiind multumit de despagubirile primite) si aceasta a fost respinsa ca prematur introdusa, intrucat nu s-a facut dovada indepinirii procedurii de conciliere directa.
Va multumesc anticipat.



Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Răspuns la discuția decizia ICCJ nr 20/21.09.2009
mersi, aceeasi parere o aveam si eu , dar nu eram foarte sigur.
avînd în vedere decizia susmentionată considerati că poate fi aplicată retroactiv ?
Ce se întâmpla cu hotărârile judecătoresti ramase definitive şi irevocabile prin care s-a dispus acordarea drepturilor salariale prevăzute de art 31, alin 1 , lit c şi d din L 188/1999(suplimentul postului si al treptei de salarizare), vor putea fi puse în executare sau nu?