am cumparat o masina neagra cu bordul ,volanul si schimbatorul de piele de culoare neagra cu garantie 3 ani Dupa 2 ani volanul a inceput sa se exfolieze Am fost la servis si dupa ce au constatat mi-a spus ca o să-l schimbe Dupa doua luni mi-au adus un volan de culoare gri si mi-au spus ca firma producatoare nu mai produce volan de culoare neagra dar toate masinile de culoare neagra din magazinele lor au volanul de culoare neagra nu gri Garantia masini nu a expirat si mi-au spus ca dacă vreau gri bine daca nu ei nu au altul Am refuzat pentru ca tot interiorul masinii este negru si nu se potriveste cu volanul gri si am depus plîngere la protectia consumatorului care mi-a raspuns,,culoarea volanului nu reprezinta o deficienta a produsului prin urmare nu putem impune operatorului inlocuiorea volanului cu unul de culoare neagra,, Unde pot reclama fabrica producatoare si cum pot face sa-mi fie schimbat volanul pentru care am platit optional la cumpararea masini
am lucrat la o firma care nu mi-a platit salariu pe ultimele 6 luni am facut reclamatii la itm si politie si dupa 2 luni mi-au spus ca nu s-a prezentat cu documentele si ca nu au ce face ca daca le da amenda eu ce rezolv Cînd am lucrat la aceasta societate am avut mai multe scule pe inventar luate cu proces verbal pe care la incheierea contractului cu societatea nule-am mai predat pentru ca am de luat bani Aceste scule le-am trecut si in sezizarile facute la politie si itm mentionînd că le am asupra mea si ca nu le -am predat Am fost să discut cu patronul societatii sa cadem la o intelegere si mi-a zis canu imi da nici un ban si mi-a spus ca ,,ai vazut ca nu ai rezolvat nimic la itm ,,si că ma acuza de furt si imi face dosar penal sa ma dea exemplu la ceilalti muncitori Intrebarea este daca poate sa ma acuze si ce pot sa fac in aceasta situatie sa predau sculele sau sa le tin incontinuare Patronul mi-a zis ca o sa ma tîrasca in tribunal ca alti muncitori sa nu il mai reclame Ce pot sa fac ca sa nu fiu acuzat si daca nu am primit un raspuns de la itm pot sa merg in instanta va multumesc
am lucrat la o firma care nu mi-a platit salariul pe 6 luni am depus sezizare la itm si au trecut aproape 3 luni si nu am primit nici un raspuns Singurul raspuns a fost dupa doua luni la insistentele mele cum ca firma a cerut in mod repetat si in scris aminarea termenului de prezentare cu actele la control si ca ma vor anunta ei cind vor controla actele adica ,,niciodata,, Am reclamat si la politie si l-au gasit vinovat pe patronul firmei urmind sa fie acuzat penal ,dar pentru a-mi recupera banii trebuie sa dau firma in judecata Unde pot deschide proces si ce acte imi trebuie fara a angaja un avocat deoarece nu am bani ,si cum pot forta pe cei de la itm sa-mi dea un raspuns sau sa amendeze firma pentru neprezentarea actelor Cum se procedeaza in aceste situatii si dacă s-a mai confruntat cineva să-mi spuna ce pasi trebuie sa urmez pentru recuperarea banilor
am lucrat la o firma 6 luni si nu am primit salariu nu am semnat nici un stat de plata Am facut plîngere la itm si dupa ce am asteptat 45 zile calendaristice nu am primit nici un raspuns Cei de la itm mia spus ca sunt ceva probleme cu firma si ca mai dureaza Unde mai pot sa ma adresez Cei de la firma nu vor sa-mi dea cartea de munca si mi-au spus ca pot sa fac 100 de plîngeri ca nu rezolv nimic Am fost la itm sa intreb de cartea de munca si ma trimete de colo colo patronul se cunoaste foarte bine cu directorul itm Unde pot sa ma adresez si cît trebuie sa mai astept pentru raspuns de la itm cum imi pot recupera bani
sotia este eleva anul 1 la postliceala acreditata la zi este insarcinata in luna 5 trebuie sa nasca 25 sept inceputul lui octombrie Înainte de postliceala a urmat cursuri la frecventa redusa .Poate primi indemnizatie de cresterea a copilului daca anul scolar a inceput la 1 octombrie si nu se implineste 1 an de cind este eleva Contractul cu colegiul a fost semnat la jumatatea luni septembrie
lucrez la o firma de constructii si nu am primit salariu de 4 luni suma se ridica la 6000lei am oprit scule care le am pe inventar ,astazi patronul mi-a spus sa-i aduc sculele iar eu i-am spus să-mi dea banii ,a zis ca ma da in judecata pt furt ca banii nu mi dă Contractul imi expira peste 10,zile si mai am colegi care au patit la fel si nu au mai văzut nici un ban dupa ce i-au dat sculele Au facut reclamatii la itm si nu au rezolvat nimic si au trecut mai mult de 5luni Ultimele reclamatii au fost facute acum o luna si cel care se ocupa de firma ne-a spus să nu mai facem reclamatii ca se cunoaste cu cei de la itm si degeaba facem, si asa este Ne-a spus ca daca nu ne convine sa plecam fara șomaj fară nimic În situatia mea sunt mai multi colegi Ce pot sa fac pentru că nu am bani să ajung in tribunale Cui trebuie să mă adresez Mentionez ca salariul trecut pe cartea de munca este mai mic decît cel negociat si nu am semnat nici un ștat de plata Se aude prin firma că au semnat alții în locul nostru Vă mulțumesc