avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariului

am lucrat la o firma care nu mi-a platit salariul pe 6 luni am depus sezizare la itm si au trecut aproape 3 luni si nu am primit nici un raspuns Singurul raspuns a fost dupa doua luni la insistentele mele cum ca firma a cerut in mod repetat si in scris aminarea termenului de prezentare cu actele la control si ca ma vor anunta ei cind vor controla actele adica ,,niciodata,, Am reclamat si la politie si l-au gasit vinovat pe patronul firmei urmind sa fie acuzat penal ,dar pentru a-mi recupera banii trebuie sa dau firma in judecata Unde pot deschide proces si ce acte imi trebuie fara a angaja un avocat deoarece nu am bani ,si cum pot forta pe cei de la itm sa-mi dea un raspuns sau sa amendeze firma pentru neprezentarea actelor Cum se procedeaza in aceste situatii si dacă s-a mai confruntat cineva să-mi spuna ce pasi trebuie sa urmez pentru recuperarea banilor
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:25, 12 Iulie 2011
Cererea de chemare in judecata se depune la Tribunalul pe raza caruia aveti domiciliul.
Este scutita de taxa si va puteti reprezenta singur.
Informatii gasiti aici:
[ link extern ]
Un model gasiti aici (prezentat de av. @zahariamarius) dar trebuie sa verificati art. conform renumaratorii din codul muncii actual:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina cu bucluc veronica-t veronica-t Buna ziua ! Acum m-am intors de la serviciu unde am fost sa duc medicalul . De azi am vrut sa merg la munca dar tot nu au de lucru pentru mine. Colega mea ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca vinerica vinerica Buna ziua ! Am lucrat la o Sc (Agroline Trading cui.21050087)din 2008/2011luna ianuarie sidin octombrie 2010 inclusiv ianuarie 2011 nu am putut sa-mi mai ... (vezi toată discuția)
Penalizare din salar? rhiana rhiana Se poate primi penalizare din salar fara avertisment?Am vazut o decizie de instiintare pe numele ca o sa fiu penalizata 5 % din salar (cica nu am facut ... (vezi toată discuția)