avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dosar penal pentru scule inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dosar penal pentru scule inventar

am lucrat la o firma care nu mi-a platit salariu pe ultimele 6 luni am facut reclamatii la itm si politie si dupa 2 luni mi-au spus ca nu s-a prezentat cu documentele si ca nu au ce face ca daca le da amenda eu ce rezolv Cînd am lucrat la aceasta societate am avut mai multe scule pe inventar luate cu proces verbal pe care la incheierea contractului cu societatea nule-am mai predat pentru ca am de luat bani Aceste scule le-am trecut si in sezizarile facute la politie si itm mentionînd că le am asupra mea si ca nu le -am predat Am fost să discut cu patronul societatii sa cadem la o intelegere si mi-a zis canu imi da nici un ban si mi-a spus ca ,,ai vazut ca nu ai rezolvat nimic la itm ,,si că ma acuza de furt si imi face dosar penal sa ma dea exemplu la ceilalti muncitori Intrebarea este daca poate sa ma acuze si ce pot sa fac in aceasta situatie sa predau sculele sau sa le tin incontinuare Patronul mi-a zis ca o sa ma tîrasca in tribunal ca alti muncitori sa nu il mai reclame Ce pot sa fac ca sa nu fiu acuzat si daca nu am primit un raspuns de la itm pot sa merg in instanta va multumesc
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 00:43, 24 Iulie 2011
Nu va faceti singur dreptate !!! Exista justitie,.....chiar daca e oarba !!!
O nedreptate nu se repara cu alta nedreptate, in afara de faptul ca va poate face plangere penala, poate sa ceara o suma f mare pt sculele respective. In loc sa consultati un avocat specializat pe Codul muncii, iar aici termenele sunt f scurte, intr-o luna ati fi putut incheia disputa, acum veti cauta un avocat specializat pe penal. E bine ca le-ati trecut in sesizari, v-ati autodenuntat, nu stiu cine va mai poate ajuta! Singura idee care imi vine acum e sa le restituiti pe baza de opis prin curier si sa-i comunicati patronului ca nu sunteti de acord cu propunerea sa verbala de a pastra sculele avute in custodie in contrapartida cu restantele datorate.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
emil6702, utilizator
De la ITM veti primi raspuns in termen de 30 de zile de la data depunerii sesizarii ... il puteti actiona in instanta pentru neplata salariului fara a mai astepta raspunsul de la ITM.
este grav ce ati facut nu aveti dreptul sa pastrati scule la DVS. deoarece fac parte din obiectul muncii pratic a fost obligat sa cumpere altele, ati sista activitatea lui economica este furt calificat, angajati cati avocati vreti eu va sfatuiesc sa va intelegeti intodeauna cu cel ce va acuza deoarce un avocat trebuie platit si nu numai taxe, timp, stres.daca nu ati fi luat ceva ce nu va apartinea era ok, dar asa nu merita nici sculele , nici obrazul patat cu cazier, trebuie sa recunoasteti ca trebuie sa reconciliati realtia cu fostul sef, ati gresit!

Eu stiu ca nu am voie sa i iau mamei ceva chiar daca imi datoreaza banii dar unui strain, prefer sa recunosc am gresit ca i am dat dar renunt la orice actiune care imi dauneaza.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
ovidiu7676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paron escroc+salariat onest= dosa furt geany1082 geany1082 Subiect: exista elementele unui furt?????? buna ziua vreau sa ma lamuresc si eu cu o probleme: in fapt lucrez la o firma de instalatii electrice,avanad in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o problemă cu patronul din belgia Misterio Misterio Buna Ziua am un caz acum de o luna de Zile m-am certat cu patronul din belgia ... nu mi-a dat bani ... si am luat o scula si am plecat el are copie cu ... (vezi toată discuția)
Acuzata de furt pe nedrept favu favu buna ziua ,am lucrat la un magazin de legume fructe,la inceput totul a mers bine,pe parcurs au inceput certurile cu patronul magazinului pe motivul ca in ... (vezi toată discuția)