avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariului

lucrez la o firma de constructii si nu am primit salariu de 4 luni suma se ridica la 6000lei am oprit scule care le am pe inventar ,astazi patronul mi-a spus sa-i aduc sculele iar eu i-am spus să-mi dea banii ,a zis ca ma da in judecata pt furt ca banii nu mi dă Contractul imi expira peste 10,zile si mai am colegi care au patit la fel si nu au mai văzut nici un ban dupa ce i-au dat sculele Au facut reclamatii la itm si nu au rezolvat nimic si au trecut mai mult de 5luni Ultimele reclamatii au fost facute acum o luna si cel care se ocupa de firma ne-a spus să nu mai facem reclamatii ca se cunoaste cu cei de la itm si degeaba facem, si asa este Ne-a spus ca daca nu ne convine sa plecam fara șomaj fară nimic În situatia mea sunt mai multi colegi Ce pot sa fac pentru că nu am bani să ajung in tribunale Cui trebuie să mă adresez Mentionez ca salariul trecut pe cartea de munca este mai mic decît cel negociat si nu am semnat nici un ștat de plata Se aude prin firma că au semnat alții în locul nostru Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 27 Aprilie 2011
Adresati-va Ministerului Muncii sau Inspectiei Muncii - foruri superioare ITM-ului.
De asemenea, aveti posibilitatea de a actiona in judecata pe angajator pentru neplata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru scule inventar piti75 piti75 am lucrat la o firma care nu mi-a platit salariu pe ultimele 6 luni am facut reclamatii la itm si politie si dupa 2 luni mi-au spus ca nu s-a prezentat cu ... (vezi toată discuția)
Angajator "tepar" chivuletz_cvu chivuletz_cvu Am si eu o problema la locul de munca,lucrez in domeniul constructiilor, angajatorul a refuzat sa imi faca contract, am lucrat la el o luna si jumatate. Din ... (vezi toată discuția)
Prbleme la servici gopo 1 gopo 1 Lucram la o firma privatanu avem salarii restante nu sim cind le vom primii ,nu are firma ce sa ne dea de lucru. Ni sa oferit alternativa sa lucram la o alta ... (vezi toată discuția)