Va multumesc pentru sfaturi! Sunt binevenite!
Buna seara,
Daca vreau sa anulez o amenda RATB, avand in vedere ca am abonament valabil pe toate liniile, dar in acea zi mi l-am uitat acasa, este obligatoriu inainte sa platesc amenda, si mai apoi sa o contest? Sau o pot contesta direct, fara sa platesc amenda ? Ma gandesc ca este mai dificil sa o platesc si apoi sa mi se restituie cuantumul amenzii de catre RATB . Multumesc
Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu un divort. Este vorba de o femeie care nu mai poate locui efectiv cu sotul ei, acesta din urma se comporta ca si cum ar avea probleme psihice ( spun se comporta, pentru ca niciun medic nu l-a internat intr-un spital psihiatric pe motiv ca acesta nu este de acord cu internarea ) : o urmareste la serviciu, ii creaza mereu probleme oriunde merge, isi consuma pensia pe bautura, sotul fiind pensionar isi dedica practic viata necajind pe cei din jur. Acestia au 3 copii majori, dintre care numai unul locuieste cu cei 2 parinti. Atat sotia cat si copii au incercat sa rezolve problema sotului, dar le este cu neputinta atata vreme cat sotul nu accepta ajutor specializat din partea medicilor. Prin urmare, am 2 intrebari:
1. In situatia unui divort cu care sotul nu este de acord, cum se procedeaza?
2. Daca ambii soti au contribuit la achizitionarea bunurilor comune cum se realizeaza partajul in practica, daca nu exista intelegere intre cei 2 soti? Bunurile comune sunt practic 2 case, dar localizate total diferit, una in apropriere de oras si una la tara, care estimativ ar valoara diferit.
Va multumesc!
Va multumesc pentru raspunsurile prompte!
Va multumesc! Si cum se procedeaza in acest sens, pentru a fi ales un curator de Autoritatea Tutelara, ce demersuri se fac ?
In cazul unui minor, cine poate avea calitatea de a-l reprezenta in cadrul unei mosteniri legale?
Va multumescmult. Dar sa stiti ca tocmai au venit in aceasta seara, si m-am speriat putin pentru ca au procedat destul de aiurea, in sensul ca mi-au adresat tot felul de intrebari, pana cand i-am intrebat care e scopul pentru care au venit. Eu inteleg ca se pot face multe ilegalitati, dar aici e vb de familia mea, adica nu e un strain pe care-l acopar eu, si il trec in domiciliul meu, mai ales ca e acealsi nume de familie. Problema pusa in discutie era ca nu-i pot face buletinul tatalui meu daca nu stiu sigur ca locuieste efectiv la adresa mentionata, ori au incput sa sune vecinii sa se convinga, si evident ca vecinul de langa mine nevazandu-l nu au confirmat ceea ce am zis eu. In fine, in mare am gestionat bine situatia, pentru ca blocul e nou, si numai pe vecinul de langa mine l-au intrebat, ramanand sa merg eu la sectia respectiva sa demonstrez ca locuieste aici, si nu stiu cum as putea face asta. Chiar imi doresc sa-i ajut pe ai mei, dar nu stiu cum. Si cu atat mai mult cu cat am auzit 1000 de povesti de acest gen, pe care nu i-au verificat.
Ce presupune viza de resedinta ?
Poate mi-ati acorda o solutie, chiar nu stiu cum sa procedez. Va multumesc!
I-am luat pe mebrii familiei mele ( 4 persoane) in spatiu in apartamentul meu, acestia nelocuind cu mine, avand casa lor, insa nu in bucuresti. Daca exista o verificare facuta de politie, pot fi corecta, si sa le spuna ca nu locuiesc aici, i-am luat in spatiu de comun acord pt ca acestia sa aiba domiciliu de bucuresti, mai ales ca lucreaza in bucuresti. Intre noi ca si familie exista incredere deplina, deci sigur motiv pt care i-am luat in spatiu este acesta, de a avea buletin de bucuresti. Exista o sanctiune daca se descopera ca nu locuiesc la acea adresa, si care anume? Exista si o alta solutie ? Va multumesc!
Am inteles pricipiul despre care vorbiti. Dar ma refer strict la obligatiile pe care mama, in calitate de colaborator le are, adica : impozitul, asigurarea de sanatate si de pensie cum se calculeaza, de cine trebuie platite; cum firma are un contabil, mama trebuie sa contribuie la salariul ei ( sau doar cele doua doamne care au firma); acestea sunt punctele care ma intereseaza. As vrea sa stiu mai exact cum au ajuns la concluzia ca se platesc 400 de ron la stat din cei 800 de ron?
Buna ziua,
Doua persoane au infiintat o firma. Mama mea care are meseria de frizer i s-a propus sa lucreze la aceasta firma unde mai lucreaza deja o cosmeticiana, o coafeza ( acestea doua fiind si persoanele care au infiintat firma ) si o manichiurista. Contractul ce l-ar urma sa-l incheie ar fi unul de colaborare. Vreau sa va intreb care sunt obligatiile si drepturile ambelor parti, pe de o parte ale mamei, si pe de alta parte ale celor doua doamne care au infiintat firma. Mamei mele i s-a spus asa: sa plateasca scaunul- 100 euro/luna, cheltuielile de intretinere - acestea impartindu-se la 4 persoane cate sunt, si cartea de munca 400 lei pe luna ( la un venit de 800 lei) , restul de bani ce i-ar castiga ramanandu-i ei. Care ar fi cea mai buna solutie, contract de colaborarea, PFA , alta varianta ? Ar fi posibil sa plateasca mama tot ce datoreaza statului, personal ? De asemenea, spuneau ca si casa de marcat sa fie platita la 4, ceea ce nu mi se pare normal, pentru ca aceea aprtine firmei si nu mamei mele. Spuneti-mi cum ar trebui sa puna problema mama ca sa fie in avantaj. Sunt pe un taram nou, nu m-am mai intalnit pana acum cu asa ceva, si as vrea sa ma documentezat mai bine. Va multumesc mult!Astept un raspuns de la dumneavoastra.