avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Activitate monilaza

Activitate monilaza

Buna ziua.
As dori sa aflu daca, intr-un magazin cu articole nealimentare (cod caen vanzare cu amanuntul 4789) se poate pune un copiator (xerox) si o imprimanta pentru listari. Sau trebuie adaugat codul 8219?
Multumesc.
Discuție Coduri CAEN
Buna ziua
As dori niste propuneri pentru coduri caen, referitoare la urmatoarele activitati:
-realizare de figurine din ipsos pentru copii (pentru activitati de pictura)-implica turnarea ipsosului in matrite speciale
-realizare de magneti personalizati din hartie fotografica, tipariti cu imprimanta obisnuita
-organizare de excursii, pelerinaje, cu sau fara cazare
Tin sa precizez ca sunt I.F.
Multumesc frumos.
Buna ziua.
Am un magazin de produse pentru copii si adulti (haine, jucarii, incaltaminte etc).
Daca doresc sa fac cateva reduceri de pret (in limita stocului disponibil si pe o anumita perioada de timp) la cateva produse din care mai am cateva bucati, cum trebuie sa procedez in contabilitate? Tin sa precizez ca contabilitatea este in partida simpla, fiind I.I.
Multumesc.
Buna ziua. Revin cu o intrebare pt ca nu m-a lamurit raspunsul primit.
Sunt I.I. cu cod caen-organizare targuri. Am facut un targ cu persoane juridice cu care am incheiat contract si am emis facturi+chitante.
As vrea sa stiu daca pot organiza targ second, expozantii fiind persoane fizice. Cum se procedeaza? Se emit facturi+chitante sau facturi+bonuri fiscale (tinand cant ca vor fi persoane fizice)? Deci, intrebarea ar fi daca trebuie emise bonuri fiscale sau chitante?
Multumesc
Răspuns la discuția Emitere facturi persoane fizice
Intrebarea mea era daca trebuie emise chitante (ca la persoane juridice) sau bonuri fiscale. Ma poate ajuta cineva?
Multumesc
Răspuns la discuția Emitere facturi persoane fizice
Multumesc frumos.
Si procedez la fel? Emit contracte si facturi persoanelor fizice?
Buna ziua.
Sunt I.I. cu cod caen-organizare targuri. Am facut un targ cu persoane juridice cu care am incheiat contract si am emis facturi.
As vrea sa stiu daca pot organiza targ second, expozantii fiind persoane fizice. Cum se procedeaza? Se pot emite facturi si se incheie contracte la fel ca la persoanele juridice? Sau nu pot sa fac?
Multumesc
Răspuns la discuția Noul cod fiscal pt IF, PFA, II
Multumesc.
Stiam ca nu au trecut de parlament, dar sunt sigura ca vor trece. Eram curioasa cum se va plati din 2016. Va fi indiferent de venitul realizat?
Buna ziua,
La I.F., conform vechiului cod fiscal, se platea pensia doar daca venitul realizat depasea o anumita suma ("Alexandru Suteu, specialist in fiscalitate, explica pentru AvocatNet.ro ca baza de calcul pentru contributia la pensii este VENITUL DECLARAT, care nu poate fi mai mic de 35% din castigul salariat mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat (2117 lei) si nici mai mare decat echivalentul de 5 ori acest castig ")
Dupa noul cod fiscal cum este? Se plateste oricum, indiferent de venitul realizat?
Multumesc.
Buna seara
Doresc sa organizez un targ cu bunuri de larg consum intr-o locatie privata. Exista contract de inchiriere in acest sens.
Daca locatia este privata si nu pe domeniul public, este nevoie de ceva avize/autorizatii de la institurii publice?
Multumesc.