avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Activitate ana_mar1a

Activitate ana_mar1a

Vă mulțumesc pentru răspuns. Articolele de lege le găsisem și eu, dar nu sunt jurist de meserie, nici economist, deci nu am înțeles / nu știu dacă un muzeu se încadrează în acele instituții publice fără scop lucrativ, respectiv entități non-profit.
Bună ziua. Un muzeu (în speță de istorie, nu știu dacă are importanță), ar putea beneficia de sponsorizări din partea unor firme private? Dar de redirecționarea a 3,5% din impozitul pe profit?
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns! Stiu intr-o oarecare masura, adica stiu numele persoanelor, conturile lor de facebook, unul este jurnalist, dar nu stiu mai multe. Nu le stiu adresa de exemplu. Pot depune o cerere de actionare in justitie asa, doar cu numele lor, fara alte date de identificare?
Buna ziua,
Intr-o situatie cu totul scoasa din context, pe facebook si apoi intr-un ziar local au aparut despre familia mea informatii defaimatoare si, faptul cel mai grav, s-au facut publice imagini cu casa in care locuiesc si masina personala. Faptele de care am fost acuzati sunt false, acuzatiile facandu-se fiind facute pe o filmare de 10 secunde cu totul scoasa din context. Dar, cititorii de pe facebook s-au inflamat, ziarul local a prins stirea de senzatie. Stiu ca infractiunile de calomnie si defaimare nu mai exista. Cum am putea totusi trage la raspundere persoanele vinovate de publicarea pe internet a adresei, fotografiilor cu casa si masina, impreuna cu informatiile defaimatoare?

Va multumesc!
Este legal ca un copil sa urmeze doua scoli simultan? Mai precis, la gimnaziu, sa frecventeze cursurile de zi la scoala de stat, dar sa urmeze si cursurile la distanta ale unei scoli private. Multumesc pentru orice informatii utile :).
Urmeaza sa intabulam o casa noua, locuinta unifamiliala, dar am dori sa avem cote diferite de proprietate. Coproprietari ar urma sa fim doua persoane, eu si fostul sot. Terenul este proprietate comuna, fiecare avand o cota parte de 1/2. La casa am vrea sa fie cote diferite, 75% fostul sot si 25% eu. Cum s-ar putea face?
Inginerul topometrist care se va ocupa de cadastrul casei spune ca el poate trece in cadastru cotele doar asa cum apar pe autorizatia de constructie. Dar pe autorizatie nu se mentioneaza nici un fel de cote.

Ce solutii ar putea fi pentru rezolvarea cat mai simpla (dpdv al timpului si al costurilor) a problemei? :)

Va multumesc.
Multumesc! :)
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire in urmatoarea problema:
Pe terenul meu vreau sa pun un container (4.20 m lungime, 2.40 m inaltime, 2 m latime, ), pe care sa-l folosesc ca si magazie de unelte si atelier de gradinarit. Va fi pus fara fundatie, sprijinit pe cativa boltari asezati direct pe pamant. La ce distanta ar trebui sa-l asez de hotarul cu vecinul, ca sa nu am probleme legale?
In certificatul de urbanism pe care il am pentru casa se precizeaza: "Constructiile noi se vor amplasa la o distanta de minimum 3 m fata de limitele laterale". Containerul se considera constructie, daca nu are fundatie?
Va multumesc :)
Buna ziua. Preluata de la o prietena:
Am nevoie de o parere. In primul rand vreau sa zic ca nu am o problema cu caini tinuti in bloc pana cand acest fapt nu deranjeaza vecinii. Am o vecina la parter care tine 2 caini in apartament. Un labrador (care ii in apartament cel putin de 6 ani de cand ne-am mutat si care nu latra si nu face galagie niciodata) si un ciobanesc mioritic adus ulterior de vreo 2 ani. Cel din urma face o galagie de nedescris. Si chiaf nu conteaza ora:)) Latra si la 2 si la 6 si in weekend... Idee e ca fiind un ciobanesc are un "glas" de se aude in tot cartierul. Am suportat 2 ani dar chiar nu mai pot. Sa nu mai zic ca imi e frica sa ies din casa cand il vad ca e afara fara lesa si il plimba sa isi faca nevoile in jurul blocului, deoarece sare la oamenii si latra de parca acum ar vrea sa te rupa in bucati. Ce se poate face legal sa se remedieze situatia? Multumesc .