avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stabilire cota proprietate la intabularea unei case noi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stabilire cota proprietate la intabularea unei case noi

Urmeaza sa intabulam o casa noua, locuinta unifamiliala, dar am dori sa avem cote diferite de proprietate. Coproprietari ar urma sa fim doua persoane, eu si fostul sot. Terenul este proprietate comuna, fiecare avand o cota parte de 1/2. La casa am vrea sa fie cote diferite, 75% fostul sot si 25% eu. Cum s-ar putea face?
Inginerul topometrist care se va ocupa de cadastrul casei spune ca el poate trece in cadastru cotele doar asa cum apar pe autorizatia de constructie. Dar pe autorizatie nu se mentioneaza nici un fel de cote.

Ce solutii ar putea fi pentru rezolvarea cat mai simpla (dpdv al timpului si al costurilor) a problemei? :)

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Se poate face cadastru la o casa fara toti proprietarii? NitaGeorge NitaGeorge Buna ziua, detin o casa in proportie de 75% mostenita de la tatal meu. Restul de 25% se impart intre unchiul respectiv matusa mea care probabil au decedat si ... (vezi toată discuția)
Coproprietate teren, situatie speciala magicstar magicstar Buna seara... As dori sa redescriu situatia noastra in speranta unui raspuns lamuritor. Teren detinut de un cuplu, cu autorizatie de constructie pentru a ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)