avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Activitate GABRIELA SIMONA

Activitate GABRIELA SIMONA

In hotararea Tribunalului..... este gresit mentionat termenul de apel, intr-un litigiu de munca (actiune in raspundere patrimoniala a angajatului) ca fiind de 30 de zile. Apelul a fost introdus inauntrul acestui termen. Instanta de apel pune in discutie exceptia tardivitatii introducerii apelului, desi in hotararea atacata este mentionat termenul de 30 zile....
Este corect sa se admita exceptia, de vreme ce apelantul a respectat termenul indicat de instanta de fond?
Răspuns la discuția CONTRACT DE CONFIDENTIALITATE
Art.17, pct.(7) din Codul muncii face referire la posibilitatea incheierii unui astfel de contract, anterior incheierii CIM.
Răspuns la discuția CONTRACT DE CONFIDENTIALITATE
Multumesc, intrebarea mea se referea la CONTRACTUL de confidentialitate... daca se poate incheia si ulterior incheierii CIM-ului.
Este interzis a se incheia, pe parcursul derularii CIM, a unui contract de confidentialitate intre angajat si angajator?
Codul muncii prevede ca partile pot incheia acest contract inainte de incheierea CIM, dar nu este prevazut expres faptul ca ulterior nu este posibil.
Am nevoie de un model orientativ de contract, una din parti fabrica produse pe care le livreaza celeilalte, aceasta din urma le va comercializa sub brandul propriu.
Multumesc.
mersi
la un alt angajator
Decizie de concediere anulata de instanta, se dispune reincadrarea si plata drepturilor salariale de la data concedierii si pana la reincadrarea efectiva. Persoana in cauza, pe parcursul derularii procesului, a fost incadrata in munca.
Pentru aceasta perioada, in care a avut venituri din salarii, poate beneficia si de salariile la care a fost obligat angajatorul ce urmeaza sa faca reincadrarea?
Vorbeam de cazier cu privire la condamnare, nu cu privire la permis. In cazier nu apare tot dispozitivul hotararii, normal.
Tocmai asta era problema: il putem angaja, sau nu, stiind ca a fost condamnat pentru asemenea fapta?
Nu am vazut hotararea, dar exista mentiunea pe cazierul judiciar - pe care l-a depus odata cu cererea de angajare. Din discutii, am inteles ca s-a retinut culpa comuna.
Prolema este ca a solicitat angajarea pe functia de sofer si exista o condamnare definitiva pentru o infractiune savarsita - fara intentie, ce-i drept - in legatura cu munca sa. La data producerii accidentului era angajatul altei soc. com. si era in timpul serviciului.