In situatia in care exista o hotarare definitiva prin care un sofer profesionist a fost condamnat deinitiv pentru ucidere din culpa, fiind inca in termenul de incercare, poate fi angajat in functia de conducator auto la o societate comerciala? Permisul i-a fost inapoiat, nu are interdictia de a conduce .
Nu am vazut hotararea, dar exista mentiunea pe cazierul judiciar - pe care l-a depus odata cu cererea de angajare. Din discutii, am inteles ca s-a retinut culpa comuna.
Prolema este ca a solicitat angajarea pe functia de sofer si exista o condamnare definitiva pentru o infractiune savarsita - fara intentie, ce-i drept - in legatura cu munca sa. La data producerii accidentului era angajatul altei soc. com. si era in timpul serviciului.
Vorbeam de cazier cu privire la condamnare, nu cu privire la permis. In cazier nu apare tot dispozitivul hotararii, normal.
Tocmai asta era problema: il putem angaja, sau nu, stiind ca a fost condamnat pentru asemenea fapta?
Deci, nu ma pricep la dreptul muncii. Daca dvs. vreti sa-l angajati, nu vad de ce sa nu-l angajati. Dar, daca vreti sa vreti sa stiti daca mai are permis sau nu, ii cereti cazier auto.
Sofer cu cazier
crmnradu
Buna ziua! Suntem institutie publica si am detasat din sistemul privat la noi o persoana ca sofer. Ulterior, la insistentele inspectorului de RU i-am solicitat ... (vezi toată discuția)