avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Activitate Moon-Tea

Activitate Moon-Tea

Ok. Am inteles, multumesc frumos pt timpul acordat. O sa iau legatura cu ei sa le cer medierea, explicandu-le posibilele repercursiuni.
Buna ziua,

in luna octombrie am semnat un Contract de Colaborare cu o firma. Obiectul contractului fiind prestarea de servicii de proiectare. Termenul prevazut in contract era de 10 zile de la data semnarii de ambele parti (este semnat de reprezentatul firmei trimis prin posta si semnat si de catre mine la care am adaugat si data din ziua respectiva), am respectat acest termen si le-am trimis lucrarea (format electronic pt feedback).

extras din Contract: "Colaboratorul se obliga sa:

a) să realizeze Lucrarea în termenul angajat, 10 zile de la semnarea contractului de ambele părţi;
b) să predea Lucrarea 2 exemplare semnate original de Colaborator, precum şi pe suport electronic în format editabil;
c) să declare prezentul contract la instituţiile abilitate ale statului şi să vireze contribuţiile aferente renumeraţiei la bugetele statului."

De cand le-am trimis studiul in format electronic si mi-au cerut sa le fac tot felul de modificari si au fost in final de acord cu forma lucrarii (multumiti de rezultat). Am incercat sa ajung la ei (de 2 luni de zile incerc) si pt predarea fizica a lucrarii, conform punctului B... dar ma ignora cu tot felul de motive. Mentionez ca eu am ambele contracte semnate de firma si de mine (cele trimise prin posta).

Mai am vreo sansa sa-mi recuperez banii datorati sau macar sa le impun vreo restrictie pe folosirea acelei lucrari? Multumesc.
Multumesc pt. atentionare, uitasem sa mentionez in postul initial de cazierul meu judiciar. Deci, o sa concretizez si pentru altii care vor cauta pe google pe viitor cum sa scoata un minor din tara (cazul cel mai simplu, parintii inca impreuna).

1. Declaratie de la ambii parintii la notariat, sa aiba la ei actele de identitate si orice alte acte relevante.
2. Cartea de identitate a copilului (pt minorii >14 ani).
3. Cazier judiciar al persoanei insotitoare (major). Cazierul judiciar nu este necesar in cazul in care insotitorul este chiar mama sau tatal copilului.

Multumesc pt. confirmare, sper sa fie de folos si altora scurta sinteza. Case closed :-)

PS. Evident... la vama veti avea nevoie de buletine/pasapoarte/etc.
Buna ziua,

incerc s-o iau pe sora mai mica (minora, 15 ani) intr-o excursie in afara tarii cu masina (sunt major). Stiu ca avem nevoie de la parinti de declaratia comuna la notariat. Este nevoie de aceasta procura sa fie tradusa si legalizata in alta limba decat cea romana?
Răspuns la discuția luare in spatiu pt buletin
Fac un mic off-topic cu o problema legata de luare in spatiu. Concret, am fost luat in spatiu la o anumita adresa, intre timp imobilul respectiv a fost vandut. Eu nu mi-am schimbat buletinul/adresa. As putea totusi sa inmatriculez un autoturism pe care l-am achizitionat recent la adresa respectiva (avand in vedere ca proprietarii sunt iesiti de pe rol, iar noul proprietar se pare ca inca n-a intrat pe rol)? Stiu ca nu prea e corect fata de noul proprietar, insa e o solutie temporara si planuiesc sa schimb buletinul in urmatoarele luni de zile. Nici mie nu-mi convine sa nu fiu instiintat de posibilele amenzi. Multumesc.
Buna ziua, va scriu in speranta ca voi fi ajutat cu problema mea. Va multumesc anticipat.

Datele problemei:

Companie din Statul A (spatiul UE) intentioneaza sa deschida un punct de lucru in RO sau sa deschida o societate romaneasca de sine statatoare cu angajati romani (nu stiu pt. moment cum e mai bine - poate imi puteti recomanda d-voastra cum ar fi mai bine din punctul de vedere a cheltuielilor).

In Romania, angajatii vor intermedia vanzarea de produse financiare pe piata interna. Plata receptionata de catre firma nou infiintata (punct de lucru) pentru "vanzarea" acestor produse va fi efectuata de catre o alta societate din Statul B (spatiul UE).

Eu, in calitate de reprezentant al firmei (punctului de lucru) care presteaza serviciul, la primirea banilor aferenti muncii prestate... platesc sau nu TVA statului roman pe factura emisa societatii din Statul B (spatiul UE).