avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Nerespectare Contract de Colaborare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Nerespectare Contract de Colaborare

Buna ziua,

in luna octombrie am semnat un Contract de Colaborare cu o firma. Obiectul contractului fiind prestarea de servicii de proiectare. Termenul prevazut in contract era de 10 zile de la data semnarii de ambele parti (este semnat de reprezentatul firmei trimis prin posta si semnat si de catre mine la care am adaugat si data din ziua respectiva), am respectat acest termen si le-am trimis lucrarea (format electronic pt feedback).

extras din Contract: "Colaboratorul se obliga sa:

a) să realizeze Lucrarea în termenul angajat, 10 zile de la semnarea contractului de ambele părţi;
b) să predea Lucrarea 2 exemplare semnate original de Colaborator, precum şi pe suport electronic în format editabil;
c) să declare prezentul contract la instituţiile abilitate ale statului şi să vireze contribuţiile aferente renumeraţiei la bugetele statului."

De cand le-am trimis studiul in format electronic si mi-au cerut sa le fac tot felul de modificari si au fost in final de acord cu forma lucrarii (multumiti de rezultat). Am incercat sa ajung la ei (de 2 luni de zile incerc) si pt predarea fizica a lucrarii, conform punctului B... dar ma ignora cu tot felul de motive. Mentionez ca eu am ambele contracte semnate de firma si de mine (cele trimise prin posta).

Mai am vreo sansa sa-mi recuperez banii datorati sau macar sa le impun vreo restrictie pe folosirea acelei lucrari? Multumesc.
Contactati un mediator si chemati-i la mediere.

Tot va trebui sa parcurga procedura prealabila de informare cu privire la avantajele medierii.

Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ok. Am inteles, multumesc frumos pt timpul acordat. O sa iau legatura cu ei sa le cer medierea, explicandu-le posibilele repercursiuni.
Succes!
Sa stiti ca puteti participa la mediere si cu avocatul dvs.
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Client strain rau platnic Alexandru Surcel Alexandru Surcel Mi-au fost recomandati niste clienti straini carora le-am trimis pe email o oferta de onorarii, pe care acestia au acceptat-o explicit printr-o convorbire ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba - aspecte juridice SANTIER SANTIER Buna ziua! “X” lucreaza la o companie prestatoare de servicii (Y) pt. firma “Z” si se afla in perioada de proba de 90 de zile calendaristice – nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pe lucrari executate si nefacturate nicolaeedil nicolaeedil Am executat in 2009 3 lucrari de constructii in subantrepriza pt. care am contracte incheiate dar nu f. detaliate fiind vorba de o ruda. S-au platit cca.50% ... (vezi toată discuția)