Bună ziua! A mai fost cineva în situația de a amână gradul didactic 1 de doua ori la rand, fiind în CCC? Eu am amânat în 2019,după admiterea la colocviu, pt 2 ani. Acum am revenit la catedra, din iulie pana în decembrie, când voi naște iar, deci nu voi putea continua cu celelalte probe. Se poate obține iar amânarea gradului? Mulțumesc!
Bună ziua! Nu știu exact unde sa mă adresez așa ca încep cu dvs, în speranța de a primi un răspuns.
Sunt mama unui băiețel în vârstă de 1 an și 10 luni. Va scriu în legătură cu acordarea alocației de stat a copilului în vârstă de pana la 2 ani.
În data de 2 octombrie 2015 am depus la serviciul social al primăriei Eforie dosar pentru acordarea alocației de stat și dosar pentru indemnizatia de creștere a copilului în vârstă de pana la 2 ani. Indemnizatia de creștere am primit-o pana pe 17.05.2017 când mi-am reluat activitatea, însă alocatia de stat nu. Eu neștiind ca nu beneficiez de aceasta pentru ca nu am fost anuntata si am aflat abia cand am depus dosar pentru acordarea Stimulentului de inserție săptămână trecuta. Când am întrebat la biroul pentru alocații de stat mi s'a spus faptul ca dosarul a fost respins de AJPIS Constanta,deoarece după CNP figuram ca persoana la AJPIS Tulcea, de unde am primit alocatia de stat cât timp am fost eleva. Dosarul a fost transferat de la AJPIS Tulcea către AJPIS Constanța în data de 13.10.2015. Eu in data de 14.10.2015 figuram deja ca persoana la AJPIS Constanta, deoarece cei de la biroul pentru acordarea indemnizație au redactat decizia de acordare a acesteia cu data de 14.10.2015. Insa cei de la biroul pentru alocatii au făcut adresa către primaria Eforie în data de 26.10.2015 privind respingerea dosarului și motivul acesteia" figurează ca persoana activa la AJPIS Tulcea", ne mai verificând în perioada 13.10.2015-26.10.2015 baza de date. Cei de la primăria Eforie au făcut, după spusele lor, adresa către mine, dar eu nu am primit nimic si toată treaba a rămas pe undeva....
Am încercat la cei de la AJPIS Constanța sa găsească dumnealor o soluție pentru recuperarea banutilor întregii perioade în care nu am beneficiat de alocatia de stat, însă în zadar, aceștia sugerandu-mi sa fac alt dosar de alocatie pentru a primi doar 12 luni anterioare depunerii cererii și trimitandu-mă de la o instituție la alta, de la o ușă la alta.
Va rog sa îmi spuneți dvs care este soluția optima pentru aceasta greșeală a cuiva și cum pot recupera dreptul copilul la alocație din luna imediat următoare nașterii acestuia.
Mulțumesc!
Buna seara. As dori un sfat util daca se poate. Am terminat anul acesta facultatea de drept si as vrea sa imi fac stagiatura pe avocati. Ce pasi ar trebui indepliniti pt aceasta deoarece nu sunt prea bine pusa la pun cu informatiile.
da, dar cand am prezentat declaratia la DOMO mi-au spus ca nu au ce sa-mi faca, deoarece eu sunt titularul contractului si pot actiona numai in cazul in care banca cu care lucreaza DOMO ma va da in judecta, doar atunci as putea sa o dau si eu pe aceasta doamna. De aceea sunt intr-o mare confuzie
in urma 1 an si 5 luni am incheiat un contract de consum( rata la domo pentru electrocasnice) pe o perioada de 5 ani, pe numele meu pentru o alta persoana ( aceasta beneficiind de toate obiectele luate prin rata) care nu putea incheia niciun fel de contract de imprumut datorita faptului ca aceasta nu lucra, iar sotul avea salariul in dolari ( respectivul lucrand pe platforma in Cipru). Distinsa d-na a pretins ca plateste rata contractuala in termen de 3 luni, fapt care, insa, nu s-a realizat nici pana in prezent. Dupa incheierea contractului, am mers la un notar public si a dat o declaratie prin care se obliga la achitarea ratelor contractuale. Aceasta d-na tot intarzie cu ratele; mai mult, din luna ianuarie anul curent nu a mai platit nimic, creditorii sunandu-ma incontinuu si trimitandu-mi scrisori in care imi spun ca daca nu se va ajunge la zi cu ratele, va incepe executarea silita. Evident am tot sunat-o si am implorat-o sa plateasca ratele; in urma acestor telefoane aceasta m-a jignit de n ori. Acum mi-e foarte teama ca nu va mai plati, eu fiind nevoita si probail obligata sa platesc ratele, ori, cu acordul angajatorului sa mi se opreasca o parte din salariu in fiecare luna, pana la epuzarea sumei. Sfatuiti-ma si pe mine, va rog, ce as putea sa fac, cum o pot determina sa plateasca ratele sau daca pot rezilia contractul. Exista vreo solutie?:(:(:(
e-mail: cristyna2005kiss@yahoo.com