Buna seara.Am venit pe 13 septembrie anul acesta in Germania iar pe 18 septembrie am început munca la un restaurant turcesc. După 2luni am rămas înțepenită de coloana, fiind deja operată de 3ori de hernie de disc. Angajatorul mi-a spus ca-mi pot lua concediu medical, ceea ce am și făcut. Am stat 2sapt in concediu medical iar cand am revenit m-au pus sa-mi dau demisia si nici banii toti nu mi i-au băgat, mi-au băgat jumătate din cat trebuia motivand ca nu am 3luni consecutive lucrate si nu mi-au plătit concediul medical. Vroiam doar să stiu daca este legal ceea ce au facut. Nestiind limba, nu stiu exact unde si cui sa ma adresez. Va multumesc din suflet!
Buna ziua. Sunt căsătorită de 5ani si pe parcursul căsătoriei am făcut un împrumut la banca pentru achiziționarea unei mașini. Masina a fost trecută pe numele soțului. Acum suntem despărțiti in fapt, urmând a baga actele de divort. Acesta a plecat cu masina si eu am rămas cu rata in banca. Intrebarea mea este daca in urma divorțului acesta ar putea fi obligat cumva sa contribuie la plata ratei?
Buna ziua. Sotul meu a lucrat in Germania cu contract de munca pe 3luni. Contractul a fost incheiat in Germania cu angajatorul de acolo. La expirarea contractului si anume pe 30mai, sotul meu s-a intors in tara, nemaivrand sa reinnoiasca contractul. Problema este ca pe data de 15iunie trebuia sa primeasca in cont salariul pe luna mai, insa nu au intrat. Luand legatura cu angajatorul, sotului meu i s-a spus ca intarzie cateva zile din cauza unor probleme. Firma are mai multe sucursale in diferite orase, insa cei din orasul in care a lucrat si sotul meu nu au primit banii. Celorlalti din celelalte locatii li s-au platit drepturile salariale. Va rog mult sa ne dati un sfat ce trebuie facut, deoarece ieri angajatorul nu a mai raspuns la telefon. Cu multumiri, o zi frumoasa!
Buna ziua! As dori sa stiu cum pot anula un contract de inchiriere si daca imi mai pot recupera banii dati. Contractul intra in vigoare cu 1august 2014 si inca nu m-am mutat in imobil. Astept un raspuns urgent!
Buna ziua. Va rog,daca stiti ce trebuie sa transmit la asociatia de proprietari pentru a ma trece in cartea de imobil? totusi nu as vrea sa dau CNP-UL, este o problema? Multumesc anticipat
Daca ar fi un om cu care sa discuti nu as fii atat de revoltata.Dar ne-a obligat pe toti sa ne schimbam apometrele si am zis ca mai intai sa le faca verificarea si mi-a trimis o firma sa le demonteze si le-au verificat,totul e in regula functioneaza in parametrii normali si tot au pus consumul din "burta"
e vorba de consumul de apa calda si consumul de apa rece. Daca eu am consumat 4mc de apa calda si 3mc de apa rece, de ce trebuie sa platesc 7,49mc apa calda si 9,33mc apa rece,daca eu nu am consumat atat??? si 400lei este destul de mult pentru o garsoniera avand in vedere ca niciodata nu am platit iarna mai mult de 300lei.
Acum nu arata 400 ci 398,89lei!!!
Buna ziua. As dori pentru inceput sa va spun ca stau intr-o garsoniera la etajul 10 si suntem un numar de 3persoane la intretinere: 2adulti si un copil. Intretinerea pe luna decembrie arata cam o suma de 400lei in total, din care 62lei cheltuieli pe nr de persoane,9,33 mc apa rece.,7,49mc apa calda, cheltuieli pe index contor 64lei apa calda,107lei apa rece, cheltuieli pe cota parte indiviza 23,69lei, fond reparatii 5lei, incalzire 139lei. Mentionez ca eu am dat pe luna respectiva citire apometrelor si am avut un consum de 4mc apa calda si 3mc de apa rece, in niciun caz ce au trecut ei. Am facut si verificarea apometrelor in luna decembrie, tot la cererea asociatiei, iar acestea indica in parametrii normali consumul. Nu inteleg de ce a pus la tot blocul acelasi consum daca eu sunt in regula cu tot ce mi-au cerut? tot blocul e trecut la consum pausal si nu inteleg motivul iar administratorul si presedintele nu dau nicio explicatie,ba mai mult ne vorbesc pe un ton rastit.