Buna seara dinnou! Din ce spuneti dumneavoastra, inteleg ca mama mea trebuie sa duca sentinta la un executor, iar apoi fostul sot va fi chemat sa isi ridice sulta. Eu intelesesem ca dc fostul sot duce sentinta la un executor, mama mea va fi obligata sa ii plateasca executorului un comision de 10%, ceea ce mi se pare aberant!
Mama mea a vrut sa plateasca pe cale amiabila, are dovada scrisa intampinarea facuta de actualul executor. Iar fostul sot nu are nici o dovada, in scris, ca a fost sau nu de acord ca mama mea sa ii plateasca aceasta sulta, pentru ca refuza sa puna acest lucru in scris, numai el si avocata lui cretina stiu de ce.
Intrebarea mea este, mama mea e obligata sa se duca cu sentinta la un executor judecatoresc in momentul in care aceasta se tipareste? Poate fostul sot sa depuna el insusi sentinta la un executor, obligand-o astfel pe mama mea la plata unui comision exagerat?
Multumesc mult pt raspunsuri!
Multumesc pt raspuns. Cum ramane cu comisionul executorului? Va fi mama mea obligata sa plateasca executorului 10% din sulta datorata fostului sot, drept comision?
Buna seara,
As dori sa stiu care ar fii pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru schimbarea numelui si eventual a prenumelui. Locuiesc in Anglia de 3 ani, nu intentionez sa revin in tara decat in concedii, iar in cazul in care ma voi casatorii nu doresc sa iau numele viitorului sot. Doresc sa stiu unde trebuie sa ma adresez, de ce acte am nevoie, si eventual ce implicatii ar putea avea aceasta decizie.
Buna seara!
Am si eu o nelamurire in legatura cu partajul parintilor mei. Dupa un proces care a durat 3 ani, sentinta s-a pronuntat in Februarie anul acesta, dar inca nu am primit sentinta tiparita (prin posta). In primul rand, ma poate lamuri cineva de ce dureaza atat de mult redactarea unei sentinte definitive si irevocabile?
Deoarece mama mea a mostenit jumatate din propietate de la parinti, casa i-a revenit ei in natura, in intregime, urmand sa ii plateasca fostului sot sulta. Mama mea a fost sfatuita de 2 avocati, ca atunci cand sentinta va fi tiparita, fostul sot se poate duce la un executor judecatoresc cu sentinta, fapt care va avea urmatoarele consecinte: executorul pune sechestru pe casa; executorul primeste din partea paratei, mama mea, 10 % si suma aflata in discutie.
Mama mea a vrut sa evite cheltuieli suplimentare si inutile si a decis sa mearga la un executor inaintea redactarii sentintei, deci, informandu-l pe fostul sot ca are buna vointa sa ii plateasca sulta, conform sentintei publicate pe site-ul trimubalului Constanta.
Bun. Executorul a reusit sa dea de fostul sot, a discutat cu acesta si a reusit sa obtina un document bancar, cu stampila originala de la banca, in care acesta comunica contul in care doreste sa i se plateasca sulta. Insa, ceea ce mi se pare paradoxal, este faptul ca a refuzat sa scrie o fraza doua prin care sa consemneze ca doreste sa ii se plateasca sulta in contul respectiv. Deci practic executorul nu a reusit sa obtina decat un cont bancar, intr-adevar, cu stampila de la banca.
Insa, mie imi este teama sa o sfatuiesc pe mama mea sa plateasca aceasta sulta, fara a avea ceva in scris de la dobitocu ala, care defapt si de drept, se ambitioneaza ca un cretin, nimeni neintelegend de ce...
Ce se poate intampla daca mama mea plateste?
In cazul in care sentinta finala, definitiva si irevocabila, se redacteaza cu aumite greseli, de exemplu, ce mai putem face?
Va multumesc din suflet!
Va rog sa excludeti sfaturile de genul: sa vorbim, sa ne intelegem ca oamenii, etc. Daca se putea face acest lucru, nu se ajungea la asemenea mizerii si un proces de 3 ani jumate..
multumesc mult pentru raspunsuri, sfaturi si indrumari. nu am intrat in detalii despre acest om care din pacate imi este tata, deoarece nu acesta era scopul pentru care am postat pe acest forum. este vorba despre un om bolnav mintal care din pacate dispune de multi bani si mult timp liber, pentru a ne face viata un calvar. sper ca prin aceste randuri sa pun capat oricaror indoieli precum ar mai exista o cale de mediere, dar eu sau mama mea nu o luam in considerare.
revin la intrebarea initiala...
procesul este in stadiu de apel.pot interveni in vre-un fel in fata instantei, cu un inscris, scrisoare, orice, prin care sa rog a se lua in considerare care este defapt adevarul despre relatia tata- copii?
multumesc inca o data pentru sfaturi referitoare la mediere sau alte idei asemanatoare, dar nu este ceea ce am nevoie in acest moment.
problema cu pensia alimentara pt mine cat si pt fratele meu e veche de 2 ani... e navigator, are contract direct cu armatorul in strainatate, in tara nu isi declara veniturile de peste 5000 de euro pe luna, iar faimoasele institutii ale statului sunt legate de maini cu o lege din 1956 :)
in concluzie....el poate spune "ca tot ce face face pt binele copiilor", noi suntem efectiv terorizati de el....si nu putem face nimik nu? ... super...
mai are cineva alte idei?.....:sorry:
multumesc mult pentru raspuns! eu am 23 de ani iar fratele meu are aproape 16 ani.
inteleg ca fratele meu se poate adresa completului pentru minori pentru a fi audiat, dar eu nu mai sunt minora, in acest caz cui ar trebui sa ma adresez? in cazul fratelui meu, stiti cumva ce ar trebui sa contina acest inscris?
procesul de partaj dintre parintii mei dureaza de mai mult de 2 ani. este un proces...mizerabil, tatal meu apeland la cele mai josnice metode de a stoarce bani de la mama mea si de a intra in posesia casei bunicilor mei (parintii mamei). In tot acest proces, mentioneaza ca "tot ceea ce face este pentru binele copiilor". fara a mai lungi povestea si a intra in detalii despre cat de fustranta este aceasta situatie... doresc sa stiu daca ma pot adesa instantei, judecatoarei careia i-a fost alocat acest caz! vreau sa precizez ca tot ceea ce face este in interes propriu, ba mai mult, cu rea intentie! nu plateste pensie alimentara, iar cu noi (cu mine si cu X-(fratele meu) nu a vorbit si nu ne-a vazut de mai bine de 2 ani! doresc sa scriu o scrisoare pe care sa o adresez instantei in care sa explic ca se foloseste de numele meu si al fratelui meu pe nedrept. aceasta situatie se poate verifica deoarece la politia judeteana exista pe rol un dosar de urmarire impotriva tatalui meu pentru neplata pensiei alimentare catre mine si fratele meu. Intrebarea mea este...cum sa procedez ca aceasta scrisoare sa ajunga unde trebuie? si...avand in vedere faradelegile din Romania...va avea vre-un efect aceasta scrisoare?
daca cineva imi poate da o alta idee, un sfat....orice este bine-venit! multumesc mult!X-(X-(X-(X-(#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-oX-(X-(X-(X-(X-(X-(X-(