avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate t_ovi2002

Activitate t_ovi2002

Răspuns la discuția Deplasarea in interes de servici
ok, si daca e 1,5 ore cu masina pana la aeroport pe un sens, dupa care avion + retur, se calculeaza de la plecarea de acasa sau de la aeroport?
Multumesc.
Răspuns la discuția Deplasarea in interes de servici
Cu masina 40km până la aeroport după care cu avionul.
Buna ziua,

Daca am o deplasare in interes de servici pentru mai multe zile si la tur/retur trec prin orasul in care e locata si firma unde imi desfasor activitatea, cum se calculeaza diurna? Ora de plecare de acasa sau de la firma mea (mai e si cazul ca las masina la firma si iau avionul)?
Multumesc.
Buna, Are bunica mea un teren la care nu s-au mai făcut modificări în cartea funciara de mai mult de 50 de ani. In carte sunt neamuri că verișori de-ai bunicului, bunicul, etc. Indiviziunea terenului (dacă e corect terenul), nu e făcută. Totul e la gramada. Multi din CF nici nu mai trăiesc. Impozitul îl plătește pe o suprafață din CF fără număr topografic.
Întrebarea mea este cum pot sa fac succesiune pe mine, excluzând notar la care trebuie adunate toate persoanele moștenitoare?
Mulțumesc.
Dacă am trecut in F10 cu un rand decalat o suma , la alt cont din greșeală,cum pot sa corectez raportarea contabila semestriala la 30.06.2017? ( la validare , și pe recipisa nu a dat erori având în vedere ca în F 30 se regăsește suma pe contul bun)
Răspuns la discuția Acte OCPI neacceptate de primarie
Buna,
multumesc pentru raspuns. Lucrarea tehnica e facuta de un topograf autorizat si vizata de OCPI. Am platit cateva sute de lei pe ea si acum stau si platesc si im[ozitul marit si bani dati pe lucrare din cauza icompetentei din primarie.
O sa incerc o audienta la primar daca mi se va acorda.
Buna ziua,

Cine ar putea sa ma ajute sa solutionez o problema blocata la Registrul Agricol al unei primari judetene?
Am o documentatie actualizata de un topograf si avizata de OCPI si primaria nu vra sa o accepte deoarece terenul e e defalcat in Curti Constructii si Agricol. Le-am explicat ca e doar agricol si nu am nimic pe el dar ei cer sa fie impartit. OCPI a fost singura institutie care mi-a confirmat valabilitatea actelor bazata pe legi si mi-a dat legea conform carei primaria trebuie sa aibe la dispozitie un formular in care sa declar pe proprie raspundere cum ca terenul este agricol.
Primaria nu are cunostinte de asa formular dar nici doc. nu o accepta. Am primit de la ei in scris ca doc. nu e conforma deoarece terenul nu este defalcat. In urma cele 8 vizite ale mele la Registrul Agricol (in 6 luni) am constatat ca nu au habar de ce vorbesc si am ajuns la concluzia ca e rea vointa sau asteapta ceva...Nu sunt primul care trece un teren intravilan din CC in Agricol, dar dupa cum zicea si d-na de la secretariatul registrului sunt primul caruia nu o accepta.
Cum as putea sa rezolv situatia sa nu ma complic cu procese?
Răspuns la discuția Inselaciunea unui topograf
In primul rand multumesc pentru raspuns.
O sa incep cu sfarsitul: Impozitul platit pe teren in momentul de fata este de 536 lei in categoria curti constructii iar in categoria arabil va fi de 50 lei (informatii de la Finantele Publice Arad). Deci nu am fabulat cu de 10 ori mai mult.
Costul lucrarii la OCPI a fost chitanta de 60 de lei, restul revenindu-i topografului. Nu am nici o problema cu onorariul sau daca ma informa de la inceput ce lucrare executa el si la ce-mi foloseste (sau nu). In momentul in care i-am expus cerintele, sa constate situatia din teren si sa treaca la mentiuni ca terenul este complet viran (cum si este de fapt) a zis ca se poate. Aceasta cerinta a fost a Registrului Agricol Arad, nu am cunostinte thenice de specialitate in acest domeniu. Acest domn nu a vrut nici sa-si miste fundul pana la primarie sau sa dea un telefon sa ceare detalii despre cerintele lor.
Oricum, am ajuns la concluzia ca in afara de OCPI, care are poate sa-ti enunte legile dupa care functioneaza, nici a acest domn si nici incompetentii de la Registrul Agricol nu stiu ce vor.
Nu cred ca sunt primul care solicita o astfel de lucrare.
Buna ziua,

Am achizitionat un teren intravilan la marginea Aradului. Terenul apare in CF ca Curti Costructi. Pentru a-l trece in regim agricol (fiind pasune la marginea orasului), Registrul Agricol al Primariei Arad mi-a cerut un Plan de Situatii intocmit de un topograf in care sa treaca la mentiuni ca terenul e agricol (ca o constatare in teren).
M-am inteles cu un domn pe nume X sa intomeasca acest plan pentru a beneficia de impozit redus la finante cu hartia obtinuta de la Registrul Agricol. Mi-a solicitat 620 lei pentru acest plan cu mana pe inima ca a mai facut asa ceva, stie ce face, cerinta e clara....
Dupa ca am primit acest Plan de la dansul, l-am dus la Primarie unde l-au respins deoarece nu a trecut ca e agricol, doar viran, act scos de la OCPI. Primaria a solicitat sa treaca doar cu pixul si sa stampileze documentus scos de la OCPI ca o concluzie din teren ca terenul e pasune. Acest domn topograf a refuzat, solicitand inca 200lei pentru OCPI si 400 pentru alte acte.
Asa am ramas cu 620 de lei dati pe un document care nu-mi foloseste si cu impozitul de 10x mai mare decat ar trebui.
Ce solutii am cu acest domn care nu mai raspunde solicitarilor?
Multumesc.
In extras CF este trecut Curti Constructii. Pentru reducerea de impozit la finante se percepe o "hartie" de la Registrul Agricol din primarie cu dovada ca pe teren nu e construit nimic. Registrul Agricol cere un Plan de Situatii cu mentiunea trecuta ca terenul e agricol. Pe planul de situatie intocmit de topograf e trecut teren viran neimprejmuit deoarece el zice ca nu-i poate schimba categoria de folosinta (nu la fel mi-a zis cand a inceput proiectul).
Terenul in realitate e viran (toata zona) si nu exista utilitati in zona.