avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Activitate eugen82

Activitate eugen82

Doresc sa introduc o plangere la CEDO pentru o firma al carei administrator sint, am de completat formularul si am urmatorele neclaritati:

1. in ghidul de pe site-ul CEDO scrie ca faptele se expun pe scurt si fara detalii, dar in hotaririle finale publicate expunerea faptelor este adeseori foarte lunga si detaliata. Voi mai completa situatia de fapt dupa declararea admisibilitatii? Sau in hotarire se reia doar ceea ce s-a scris pe formular? Cum sa procedez?

2. Deciziile trebuiesc legalizate? Sau pot depune si copii dupa deciziile semnate si atat? Pot depune copii fata verso asa cum se comunica? Sau trebuie copiata fiecare pagina a deciziei pe cate o foaie distincta?

3. Dovada ca sint administrator o pot face cu acel extras din registrul com. numit furnizare informatii? sau este necesar certificat constatator?
In fapt sintem doi administratori fiecare cu puteri depline si am dori sa fim amândoi reprezentanti, dar pe formular exista spatiu doar pentru o persoana. Cum se precizeaza al doilea reprezentant, pe anexa?

Va multumesc
întrebarile ramin: se poate invoca iresponsabilitatea? cine introduce contestatia? persoana iresponsabila nu va scrie in motivarea contestatiei ca e iresponsabila si ca are probleme psihice, pentru ca nu recunoaste acest fapt. Nici un avocat nu va scrie asa ceva daca clientul nu e de acord.
Am intrebat cine altcineva are dreptul sa introduca contestatia , sa o motiveze si sa o semneze?
Mama ei are dreptul? Exista o alta autoritate (?tutelara?)
O persoana majora cu probleme psihice serioase a facut scandal la domiciliu, a distrus bunuri si a primit o amenda mare de la agentul de politie. Persoana a fost internata la psihiatrie de mai multe ori inainte de incident, iar imediat dupa a fost din nou internata de familie si se afla in spital. Intre timp a sosit p-v-ul la domiciliu , mama ei a semnat de primire.
Amenda poate fi contestata pentru ca persoana este iresponsabila, conf.art.11 og 2/2001.?
Întrebarea este cine sa introduca la judecatorie contestatia? Persoana respectiva nu va scrie in contestatie ca e iresponsabila si ca are probleme psihice, pentru ca nu accepta si nu recunoaste situatia. Poate fi introdusa contestatia de mama ei?
Mama mea si fratii/surorile ei au mostenit un teren agricol pentru care primaria a emis un titlu de proprietate care este in indiviziune (sint enumerati toti cei 5 frati/surori).
O parte dintre frati printre care si mama mea au decedat, dar titlul nu a fost modificat, nici eu nici verii mei nu aparem.
Cu toate acestea verii mei au semnat contracte de arendare (terenul face parte dintr-un un fost IAS preluat intr-un SRL privat).
Acum SRL-ul imi cere mie ca mostenitor sa semnez contract de arendare pentru cota parte din teren a mamei.
Am acest drept? Atat timp cat terenul este in proprietatea mai multor persoane in indiviziune, are sau nu fiecare dreptul de a arenda cota sa parte?
Ar trebui sa fac demersuri pentru ca in titlu sa apar eu in locul mamei si sa iesim din indiviziune?

in cazul predarii unui apartament in urma unei hotariri de evacuare pentru care s-a trimis somatie de executor, mai este necesara prezenta executorului pentru proces-verbal daca partile se inteleg de buna voie?
cam cat este un astfel de onorariu?
Vreau sa contest o executare silita prin care urmeaza sa fiu executat in baza unei hotariri executorii, dar care nu imi este opozabila, alte persoane sint aratate in dispozitiv.
As dori sa stiu daca trebuie sa platesc cautiune sau daca ma incadrez la punctul 1 alin.4 art.719 dar sub forma hotarirea care se executa nu este titlu executoriu opozabil mie.

este vorba de o hotarire de evacuare impotriva unor persoane fizice, la adresa se afla sediul social al firmei, iar executorul sustine ca evacueaza tot conf.art.898.
Răspuns la discuția restituire cautiune
Nu s-au redactat inca încheierile. Intrebam care instanta va trebui sa dispuna restituirea cautiunii? Cea care a judecat suspendarea provizorie (la care am depus cautiunea in original) sau cea care a judecat suspendarea (la care am depus copia cautiunii)? Vreau sa solicit urgentarea redactarii. Sint doua complete in cadrul a doua sectii civile diferite ale aceluiasi tribunal.
Am formulat cerere suspendare executare intr-un dosar si cerere suspendare provizorie a executarii, pentru care s-a format un alt dosar cu alt numar.
Am depus cautiunea in dosarul de suspendare provizorie. Cererea a fost respinsa. Ulterior a fost respinsa si cererea de suspendare.
In dosarul principal de suspendare a fost luata in considerare cautiunea depusa deja in dosarul de suspendarea provizorie - art.719 alin.7 c.pr.civ.

Cum trebuie sa procedez pentru restituirea cautiunii?
Conf.art.1063 alin.4 , cererea fiind respinsa , instanta ar trebui sa dispuna din oficiu restituirea. Dar care instanta? Cea care a judecat suspendarea sa dispuna in incheiere restituirea cautiunii din celalalt dosar de suspendare provizorie?

Un dosar avand ca obiect pretentii a fost solutionat la fond : s-a constatat existenta faptei ilicite si au fost admise pretentiile; hotarirea a fost atacata cu apel.
Existenta faptei ilicite are autoritate (putere) de lucru judecat provizorie.

Un alt dosar avand ca obiect obligatia de a face pt. aceesi fapta ilicita urmeaza a se judeca la fond.

Intrebarea este: cum este corect sa se procedeze in al doilea dosar ?
1.sa se invoce exceptia lucrului judecat provizoriu cu privire la fapta ilicita, care sa nu mai fie analizata din nou, sa se pronunte o hotarire, care ulterior in situatia admiterii apelului sa fie revizuita ?
sau
2. sa se solicite suspendarea pana la solutionarea definitiva a primului dosar si a transarii def. a existentei sau nu a faptei ilicite?
Am depus cautiune pt.suspendare provizorie executare.
S-a format un dosar si s-a solutionat..
Acum am termen pt.suspendare executare
conf. art.719 alin.7 cautiunea deja depusa este valabila si pt.suspendare,
dar as dori sa stiu cum pot dovedi ca am depus-o ? sint dosare diferite.
Pot depune o copie xerox a cautiunii?