avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită este necesara cautiune?
Discuție deschisă în Executare silită

este necesara cautiune?

Vreau sa contest o executare silita prin care urmeaza sa fiu executat in baza unei hotariri executorii, dar care nu imi este opozabila, alte persoane sint aratate in dispozitiv.
As dori sa stiu daca trebuie sa platesc cautiune sau daca ma incadrez la punctul 1 alin.4 art.719 dar sub forma hotarirea care se executa nu este titlu executoriu opozabil mie.

este vorba de o hotarire de evacuare impotriva unor persoane fizice, la adresa se afla sediul social al firmei, iar executorul sustine ca evacueaza tot conf.art.898.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:16, 8 Noiembrie 2015
In opinia mea, trebuie sa depuneti cautiunea, art.719(4)1.NCPC"Suspendarea executarii este obligatorie si cautiunea nu este necesara daca:
1.hotararea sau inscrisul care se executa nu este ,potrivit legii , executoriu;"
Este vorba despre caracterul executoriu sau nu , al unei hotarari judecatoresti sau inscris, si nu, despre imprejurarea ca, dvs.considerati ca, acel titlu executoriu nu va este opozabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare GeorgianaChirila GeorgianaChirila Buna ziua. Am si eu urmatoarea situatie: vreau sa depun o contestatie la executare impotriva deciziei de instituire a masuri asiguratorii si impotriva ... (vezi toată discuția)
Incheirile preparatorii sunt executorii?? aidu aidu potrivit prev. art. 719 alin (4) pct. 1 C.pr.civ. Suspendarea executării este obligatorie şi cauţiunea nu este necesară dacă hotărârea sau înscrisul ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita - caz social dumitru2000 dumitru2000 X a incheiat cu Y - proprietar care si-a redobandit casa in baza legii 10 - un contract de inchiriere pe 1 an. La sfarsitul anului Y nu a mai vrut sa ... (vezi toată discuția)