avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate Bulmat

Activitate Bulmat

Buna seara! Am radiat PFA in data de 7 august 2023. Va trebui sa depun Declaratia Unica Rectificativa. Contractul pe care il aveam cu societatea pentru care efectuam serviciile a fost terminat, cu acordul partilor, la data de 31 iulie 2023. Pentru ce perioada din 2023 va trebui sa fac calculele aferente DU: ianuarie - iulie, sau Ianuarie-august? Multumesc.
Luare in spatiu locativ. Este necesara o adeverinta notariala pentru a lua în spațiul locativ o persoană? Dacă propietar este doar unul dintre soți, este necesara prezenta ambilor soti la Notar? Care este perioada maxima pentru luarea în spatiu? Celui găzduit, pentru ce perioada i se va elibera noua Carte de Identitate? Mulțumesc!
Declaratia unica se va depune la termenul din luna mai, sau in max 30 de zile de la suspendare?

george-neagu a scris:

Adica daca ati facut suspendarea activitatii la registrul comertului in cursul lunii februarie a.c.,da, mai trebuie sa depuneti si declaratia unica la finante (anaf). Atat.

Buna ziua!
Pentru un PFA care a suspendat activitatea in cursul lunii februarie a.c., mai este necesara depunerea vreunui act doveditor si la ANAF de sector?
Buna ziua!
Pentru un PFA, pe norma de venit, care nu va avea activitate 3-4 luni in 2021, se poate depune DU estimativa, pentru 2021, pe zero? Nu as dori sa suspend activitatea...
Multumesc!
Bună ziua! In octombrie 2019, in calitate de persoană fizică, neangajată, fara venituri din alte activități, am depus Declarația Unica și am optat pentru plata directă a CAS-ului pentru o perioadă de 12 luni. In luna februarie 2020, am construit un PFA. Acum trebuie sa depun Declarația Unica pentru veniturile estimate in 2020. Ce trebuie sa fac pentru a nu plăti de două ori contribuția CAS corespunzătoare perioadei feb-oct 2020?
Bună ziua! Pentru a completa Declarația Unica pentru un PFA, care a optat
la declararea veniturilor pentru norma de venit, ANAF sect.6, are un tabel cu valori diferite, în funcție de zona in care se afla sediul social (central, semicentral și periferie). In ce zonă se afla Grozăvești, clădirea Bitdefender?
VALENTINA MITEA a scris:

S-a plătit impozitul? Corect e sa activati firma si sa emiteti factura de vanzare.

Impozitul auto la DTIL, da! Alta cale mai simpla nu exista? Teoretic, valoarea autoturismului este amotizata contabil in totalitate. Asta vreau sa evit, reactivarea!
O societate comerciala tip SRL, declarata inactiva de 6 ani, are in patrimoniu un autoturism cu o vechime de 10 ani, inmatriculat in perioada in care firma era in activitate. Care este modalitatea ca acest autovehicul sa poata fi vandut unei persoane fizice?
O societate comerciala tip SRL, declarata inactiva de 6 ani, are in patrimoniu un autoturism cu o vechime de 10 ani, inmatriculat in perioada in care firma era in activitate. Care este modalitatea ca acest autovehicul sa poata fi vandut unei persoane fizice?