Buna ziua, sunt administratorul unei firme si am sediul social si punctul de lucru intr-un spatiu oferit prin contract de comodat de mama mea.
Vis-a-vis de noi s-a mutat un nou vecin care nu ne mai lasa in pace.
Am urmatoarele sesizari-reclamatii din partea lui :
-la garda de mediu ( a venit, a constatat existenta firmei si prin proces verbal a spus ca nu necesita activitatea autorizatie de la mediu)
-la primaria sectorului 5 , sectia comerciala ( am primit amenda 400 lei pentru neafisarea programuui de lucru )
-la primaria capitalei , sectia comerciala ( au venit, au verificat actele si au plecat)
-la primaria capitalei, inspectoratul de stat in constructii ( atelierul nu are autorizatie de contructie, mi-au dat amenda 2500 lei si in baza chitantei de plata si a unei legi dreptul de a putea face acte pentru atelier)
-pe site-ul domnule primar.ro, reclamatie catre primarul interimar al sectorului 5, la care a atasat si 3 poze ale locatiei mele efectuate din curtea sa. In aceasta reclamatie sustine urmatoarele :"
Sesizez urmatoarele-pe Str.... nr *, sa ocupat abuziv un teren de 500 m2 care a fost ingradit si pe acest tren este construit un atelier clandestin in care se fabrica termopane ,acesta functioneaza fara autorizatie sau firma si nu plateste impozit la stat , produce zgomot foarte mare si deseuri,este construit ilegal ,controalele care au venit li sa spus ca nu mai se fabrica temopane dar dupa ce pleaca organele de control isi reia activitatea ,mai exista o fereasta la care nu este o distanta de 3 metri fata de strada precum preved legea ,in fiecare zi pe acesta fereasta ma urmareste absolut ceace fac in curte si in casa,si pe deasupra mai sunt si obrznici si tupeisti, trec forte usor la amenintari , sau mai facut sesizari si la politia Locala sector 5 nu am primit nici un raspuns, poate puteti sa faceti ceva, nu este corect si moral ce se intimpla. "
Totodata mentionez faptul ca terenul este al mamei mele de peste 20 de ani.
Ce as putea face sa ne lase in pace /
Organele de control ne+a spus sa+i facem si noi lui sesizari diverse sau sa+l dam in judecata , doar asa poate se va opri.
Dansul si familia sa de 2-3 ani de cand s+au mutat s-au certat cu vecinul din spate, cei din dreapta si cei din stanga, acum apus ochii pe noi, vecinii din fata.
Aveti vre+un sfat sa-l pot oprii /
Buna ziua, tatal meu poate face cerere de recalculare a pensiei cf Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 ? In conditiile in care :
Varsta la data pensionarii este de 60 ani si 2 luni
Conditii normale de munca in sistemul public <cotizare> 35 ani
Stagiu total de cotizare 44 ani 3 luni 29 zile, din care :
in conditii normale de munca 18 ani 1 luna 15 zile
in gr 1 5 ani 1 luna 1 zi
in gr 2 14 ani 10 luni 14 zile
stagiu aferent grupe 6 ani
perioade asimilate 4 luni 27 zile
stagiu aferent perioadelor de incapacitate temporara de munca 2 luni si 29 zile
Ca si drepturi, are 1095 lei, la acestia este aplicata penalizare de pensie anticipata pt cele 10 luni ?? Sau sunt drepturile definitive ?
Buna ziua, am si eu o intrebare : Am o condamnare cu suspendare de 3 ani, cu termen de incercare de 6 ani din 2009 la care reabilitarea de drept intervine dupa cei 6 ani. Conform noului cod penal se poate reduce perioada in care poate intervenii reabilitarea ? Am inteles ca la 4 ani si jum , este corect ???
BUna ziua am si eu o intrebare : Tatal meu are 58 ani su 8 luni, 40 ani vechime in cadrul muncii cu 24 de ani de grupe ( Grupa 1 cu 5 ani si grupa a 2-a 19 ani ) , se poate pensiona anticipat ? Daca Da ce trebuie sa faca ? Acum este in somaj
Buna ziua, revin cu un subiect important pentru mine: Angajatorul refuza sa-mi plateasca concediul prenatal! Subliniez faptul ca sunt angajata cu contract de munca de 3 ani de zile pe perioada nedeterminata! I-am dat 2 concedii iar ieri l=am dat pe cel din luna in curs, adica al 3-lea iar angajatorul spune ca nu poate sa mi-l pateasca pentru ca firma nu e pe profit de 2 ani de zile si fiind astfel,statul nu-i da banii inapoi
, deci nici mie nu poate sa mi-i dea! Ce pot sa mai fac caci mai am doar cateva zile pana nasc ! Multumiri anticipate
Buna ziua, va deranjez si eu cu un subiect la care nu gasesc raspuns! Sunt insarcinata in luna a 9-a si am depus la firma la care lucram concediul prenatal pe luna in curs si pe cea anterioara insa angajatorul refuza sa mi le plateasca! Ce pot face in acest caz ? Ma poate ajuta cineva? Mentionez ca lucrez cucontract de munca pe perioada nedeterminata de 3 ani de zile ! Multumiri anticipate