avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate ionmoromete

Activitate ionmoromete

Răspuns la discuția Informatii
Stiu acest lucru.problema este ca acesta are pretentii un pic mai mari decat mostenirea ce i se cuvine.
Discuție Informatii
Va rog sa-mi spuneti carui for trebuie sa ma adresez pentru a obtine informatii cu privire la perioadele de detentie ale unei persoane cu care ma aflu in litigiu privind dreptul de mostenire.Este vorba despre un frate care vine la mostenire de pe urma mamei si care sustine ca a contribuit la constructia casei ,dar in perioada cand aceasta a fost construita el se afla incarcerat ,pentru efectuarea unor pedepse penale.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția mostenire prin uzucapiune
Va multumesc foarte,foarte mult.
Răspuns la discuția mostenire prin uzucapiune
In certificatul de mostenitor dupa bunicul sunt trecuti atat bunica(5/8) cat si copiii(restul de 3/8).Dupa decesul bunicii apare in certificatul de mostenitor(dupa bunica)ca fratii mamei renunta,dar doar la cota aceea de 5/8.Nu apare nicaieri diferenta de 3/8
Răspuns la discuția mostenire prin uzucapiune
Cum ramane cu mostenirea ramasa dupa bunic? La aceea nu s-a facut act de renuntare din partea fratilor mamei,aici este problema,in acte nu apare decat renuntare la mostenirea bunicii(respectiv 5/8 din intreg)
Răspuns la discuția mostenire prin uzucapiune
Au fost dezbatute ambele succesiuni.Dupa decesul bunicii masa succesorala (la care au renuntat fratii mamei)reprezenta de fapt mostenirea ramasa bunicii in urma decesului bunicului.
Stiu ca titlul este un pic fortat dar ideea este urmatoarea;
Dupa decesul bunicilor mei a fost deschisa succesiune iar fratii mamei au renuntat in favoarea ei,dar numai pentru partea din mostenire de la bunica (bunicul a decedat primul).Parintii mei au ramas in continuare sa locuiasca in casa parinteasca ,au achitat taxele,etc. Au trecut de atunci mai mult de 30 de ani ulterior intervenind si decesul parintilor mei.Intrebarea este:Se poate emite o hotarare judecatoreasca prin care sa se emita un titlu de proprietate prin uzucapiune pentru intreaga mostenire de la bunici?
In acte apare doar renuntare la partea mamei,respectiv cele 3/4
Dupa decesul ultimului parinte(respectiv a mamei) a fost facuta succesiune( s-a dat renuntare din partea descendentilor in favoarea unuia singur),dar nu a fost facuta succesiune si dupa decesul primului parinte(respectiv tatal).Au trecut peste 30 de ani de atunci ,timp in care in casa parinteasca (respectiv mostenirea) a locuit descendentul in favoarea caruia s-a facut renuntarea.Acesta a platit toate impozitele s.a.m.d.La decesul acestui descendent ceilalti frati(care au dat renuntare dupa mama) mai au vreun drept la mostenirea respectiva(dupa tata)?
Pot beneficia de ajutor de somaj daca la terminarea perioadei contractului de munca pe perioada determinata refuz semnarea unui contract de munca pe perioada nedeterminata?