avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Activitate dijma rescu

Activitate dijma rescu

Intr-un supermarket se facea o promotie la un produs,prin micsorarea pretului de achizitie,pe care il platea clientul.Am luat acel produs,bazindu-ma pe promotia care se facea.La casierie am avut surpriza sa constat ca produsul respectiv avea pretul,in programul casieriei respective,fara reducerea facuta de promotie,diferenta dintre pretul initial si promotie facindu-se la o alta casierie,unde bineinteles se formase o coada foarte lunga.Aceasta"strategie"neafisata la pretul de raft,menita sa atraga clientii sa cumpere produsul,dar afectint foarte mult timpul clientilor,prin starea la doua cozi pentru a achizitiona un produs,in mod nejustificat,o consider o eroare crasa de viziune manageriala.Ce se poate face in acest caz, in afara de a anunta OPC-ul,ceea ce intentionez sa fac,dar cu mare scepticism,avind in vedere ca este vorba de un supermarket?
Am trimis o reclamatie primariei orasului in care locuiesc,dar nu am primit raspuns in termen legal,nemaivorbind de solutionare.Am inteles ca pentru neraspundere in termen legal la o petitie se aplica sanctiunile prevazute de legea 188/1999.Cui trebuie sa ma adresez pentru aplicarea acestor sanctiuni si cum pot eu sti ca aceste sanctiuni au fost aplicate?
Am facut o sesizare scrisa catre primaria orasului de resedinta,cu rugamintea de a primi raspuns scris,in termen legal.Acest lucru nu s-a intimplat,mai mult cele sesizate de mine au fost tratate cu totala indiferenta.V-as ruga sa-mi spuneti,conform legii,daca institutia statului nu raspunde in termen legal la o solicitare scrisa,de ce sanctiune se face pasibila,care este legea care prevede aceasta situatie,cu articolul si paragraful respectiv si de asemenea in cazul unui raspuns scris,in care institutia respectiva isi ia niste angajamente sau face niste afirmatii care nu corespund sau nu vor corespunde adevarului sau nu sunt in conformitate cu legea, de ce sanctiuni este pasibila si conform carei legi,articol,paragraf?
Discuție accident auto
In august 2008 mama mea a suferit un accident auto,medicul legist acordindu-i 70-75 de zile de ingrijiri medicale,deci dosarul intocmit de politie are si o latura penala.In 2011 inculpatul actual (accidentul provocindu-se intre 2 masini,intr-una dintre ele fiind pasagera mama mea) a solicitat si a obtinut efectuarea unei expertize de catre experti de la Bucuresti(INEC,probabil).Acestia au comunicat ca rezultatul expertizei se va stabili in 10-12 luni.Daca se va gasi vinovat celalalt conducator auto,procesul se va relua cu faza de Fond,Apel,momentan procesul fiind la Apel.In aceste conditii ma tem ca pina la pronuntarea sentintei definitive va surveni prescriptia faptei.Va rog sa-mi spuneti dupa cit timp va surveni,conform legii,prescriptia acestei fapte?
sunt pensionar si sunt tentat sa-mi fac o asigurare de viata la ASTRA .Este o societate cu capital integral romanesc?La rindul ei ASTRA este asigurata la o firma internationala de asigurari?Dupa cite stiu ,in cazul neactivarii politei de asigurare de viata pe durata derularii contractului,la expirarea duratei contractuale contravaloarea ratelor contractuale se returneaza beneficiarului.Ce se intimpla in cazul falimentului societatii de asigurare,faliment ce ar survenii atit pe perioada derularii contractului de asigurare,cit si dupa expirarea acestuia?Societatile de asigurare sunt asimilate bancilor si obligate sa constituie la BNR rezerve minime obligatorii ca in caz de faliment sa se achite de obligatiile contractuale fata de asigurati?In caz de faliment care este termenul limita de achitare a obligatiilor contractuale?