avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate bondaru18

Activitate bondaru18

Răspuns la discuția Ani de vechime!
freeelis a scris:

1. Detinatorul legal al arhivei a facut dovada ca arhiva a fost distrusa ?

2. O posibilitate ar fi promovarea unei actiuni in instanta pentru reconstituirea vechimii in munca.


1.Noua nu, alte informatii nu detin...
2. Daca sunteti amabil/a pe cine sau cum se procedeaza "promovarea in instanta" pentru reconstituirea anilor de vechime?
Discuție Ani de vechime!
Buna ziua va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. Mama mea a lucrat la o societate din jud. Teleorman in perioada 1973-1974 si 1981-1984, cu contract. Acum firma nu mai exista.Intrebarea mea este unde se poate adresa pentru a recupera acesti ani,care nu sunt trecuti in cartea de munca?Precizez ca fara acestia nu poate inca iesi la pensie. Multumesc anticipat!

P.S Arhivele Nationale teleorman spun ca nu detin nimic in legatura cu firma respectiva insa exista un lichidator Dimofte IPURL care ar avea in "grija" arhivele de acolo insa dansul spune ca au luat foc sau ceva de genul...
Răspuns la discuția Executare silita creanta
Buna ziua , revin cu °rezolvarea° situatiei daca o pot numi asa.
Dupa ce sa dat primul termen de judecata mi sa pus in vedere achitarea taxei de timbru si alte taxe , cea ce ma ducea la plata a mai bine de 65 % din valoarea creantei asa ca dupa ce m-am consultat si cu avocatul am ajuns la ideea ca nu este cazul sa continui deaoarece nu avea sens.
Motivul este simplu: Decat sa stau sa bat tribunalele si sa pierd timpul meu si al altora si plus ca nu se stia care va fi sentinta am hotarat sa renunt si sa mi se impute poprire pe pensie deoarece nu aveam posibilitatea sa platesc si taxele care ma duceau mai mult de 65% din suma plus ca avocatul mi-a spus ca nu are rost deoarece la mine in localitate nu sa castigat nici o speta de gen deaorece judecatori nu au prea multa cunostinta in astfel de cauze si nu °se complica° . Cea ce este adevarat, din pacate asta este justitia din Romania.

Toate cele bune.
Răspuns la discuția Executare silita creanta
Multumesc frumos pentru raspuns.
Intre timp m-am documentat si deja intelesesem despre ce este vorba.
Ca sa argumentez putin ce am semnalat mai sus , este oarecum °neclar° acest aspect deoarece nu inteleg un lucur instanta de judecata ar fi trebuit sa cheme (citeze) ambele parti pentru a argumenta sau proba stingerea creantei (datoriei) dupacaz, sau nu.
In acest aspect s-ar fi dat da sau nu , de ce sa plimbam oamenii si sa blocam instantele de judecata deja aglomerate ca sa facem o data aprobarea executari si dupa contestarea plus ca taxele , avocati, copii-le si asa mai departe .
Vi se pare normal? Mie ca cetatean al Romaniei nu mi se pare normal dar atunci cand v-oi auzi ca instantele de judecata dau termene enorme voi sti si cine poarta vina , este simplu fix din cauza legi se intampla blocajele de care se lovesc in primul rand instantele si nu in ultimul rand oamenii care apeleaza la instantele de judecata .
Răspuns la discuția Executare silita creanta
cristi111us a scris:

Rog a se vedea :

[ link extern ] /

precum si

art 18 din [ link extern ]




Mai pe intelesul oamenilor de rand?

P.S Ieri in data de 11.11.2014 s-a inregistrat si contestatia la executare .
Sunt curios ce se va intampla, va voi tine la curent .
Multumesc.
Răspuns la discuția Executare silita creanta
gi-jane2 a scris:

cererea de incuviintare nu se judeca cu citarea partilor.


Eu am inteles asta insa ca si parere personala nu mi se pare corect.
Chiar vad acest "aspect" ca si unu deplasat si nelegal.
Răspuns la discuția Executare silita creanta
gi-jane2 a scris:

daca ajungeti la executare, va trebui sa contestati.


Am luat legatura cu un avocat de la judecatoria din localitatea mea.
I-am explicat situatia si a zis ca o sa faca contestatia sa asteptam citatia acasa.
Mai departe ce vreau eu sa va intreb pe dvs:
Daca "datoria" a intrat in termenul de prescriere cum un judecator poate admite cererea de executare si mai mult de cat atat de ce nu citeaza persoanele/persoana care este in cerere?
Mi se pare absurd sa nu fi instintat ca ai "un dosar" pe rol din punctul meu de vedere este absurd.

Multumesc anticipat.
laura_dari a scris:

Pai datoria nu e prescrisa?ca am fost la banca si nu mai figurez cu absolut nimic,contu a fost inchis...si raspunsul care l-am primit de la ei a fost ca eu nu am nici o datorie la ei si ca dc cineva a preluat datoria ei nu au de unde sa stie,ca nici pe contract nu se specifica cine preia in caz de neplata...
contestatia in cat timp se face de la data primirii plicului?


Puteţi formula contestaţie la executare în termen de 15 zile de la data când :
– aţi luat cunoştinţă de actul de executare pe care-l contestaţi sau de refuzul organului de executare, de a îndeplini un act de executare ;
– dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie, dacă aveţi calitate de debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit.
– de la data primirii somaţiei ori de la data când aţi luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu aţi primit somaţia sau executarea se face fără somaţie.
Buna ziua.
In anul 2008 am facut o descoperire de card la ING de atunci am ramas fara servici si nu am mai putut sa achit "ratele" la descoperire.
Din anul 2008 si pana acum nu am mai primit nimic din partea celor de la ING.
In cursul zilei de 30/10/2014 am fost informat de catre o cunostinta din cadrul serviciu de taxe si impozite din municipiul in care locuiesc ca le-a sosit o cerere de la un anume executor judecatoresc pentru a il informa cu privire la bunurile mele mobile si imobile.

Intrebarea mea este datorita faptului ca ultima plata catre ING dateaza din 2008 acea datorie nu sa prescris? Pentru ca din cate stiu eu prescrierea are un termen de 3 ani.

Multumesc Anticipat.
Răspuns la discuția Fara Preaviz
end a scris:

cel pe care o sa vil treac in decizia de desfacere legal 30 de zile ...


Am inteles
Am uitat sa specific ca in data in care mi-au cerut sa predau echipamentul m-au intrebat si cum sa se faca desfacerea contractului de munca
1.Lichidare la zi
2.Pentru desfintarea postului de munca
Aici ce ar trebui sa fac ca nu am mai intampinat situatia aceasta asa ca nu am idee despre ce anume este vorba