Rog expertiza de specialitate in cazul urmatoarei situatii:
Tatal meu, in prezent decedat, a mostenit de la parintii sai, alaturi de alti patru frati si surori, o parcela de pamant. Toti cei cinci copii sunt mentionati pe un singur titlu de proprietate si, in decursul timpului, nimeni nu si-a pus problema defalcarii acestuia pe mostenitori. In prezent, singurul mostenitor direct, in viata, doreste vanzarea parcelei de teren avand consimtamantul tuturor celorlalti mostenitori (soti sau sotii si copii ai defunctilor). In cazul subsemnatului, sunt in viata sotia defunctului (mama) si cei doi copii.
Intrebari:
1. Se poate efectua dezbaterea succesiunii la momentul vanzarii parcelei de pamant mostenite sau este absolut obligatoriu derularea acestei proceduri la o data anterioara?
2. La dezbaterea succesiunii in familie, avand in vedere consensul obtinut intre mostenitori (mama si copii) si faptul ca nu toti sunt in aceeasi localitate, este absolut necesara prezenta fizica la notariat a tuturor mostenitorilor sau se pot transmite procuri notariale si pachetul de documente necesare in acest sens?
3. Avand in vedere situatia prezentata, care ar fi cea mai ieftina optiune care poate fi luata in calcul?
Va multumesc pentru timpul acordat analizei acestei solicitari si eventual raspunsului dumneavoastra!
Ma adresez dumneavoastra in speranta obtinerii unui raspuns competent la situatia de mai jos:
Tatal meu, in prezent decedat, a mostenit de la parintii sai, alaturi de alti patru frati si surori, o parcela de pamant. Toti cei cinci copii sunt trecuti pe un singur titlu de proprietate si, in decursul timpului, nimeni nu si-a pus problema defalcarii acestuia pe mostenitori. In prezent, singurul mostenitor direct, in viata, doreste vanzarea parcelei de teren avand consimtamantul tuturor celorlalti mostenitorii indirecti (soti, sotii si copii).
Este necesar in acest caz dezbaterea succesiunii si defalcarea pamantului pe toti mostenitorii (respectiv intocmirea titlurilor de proprietate) urmata de vanzarea pamantului sau este de ajuns prezentarea tuturor mostenitorilor la notariat si vanzarea directa a parcelei de pamant cu consimtamantul acestora?
Va multumesc!
Buna ziua,
Sunt cadru militar cu domiciliul stabil in Bucuresti si anul acesta ma voi repatria dupa executarea unei misiuni in afara teritorriului national, intr-un stat non-UE. Bunurile personale neinsotite vor fi transmise cu ajutorul unei companii de transport naval care, prin contract, va asigura si transportul rutier al acestora la Bucuresti, locatie unde doresc sa efectuez si formalitatile vamale. Cu aceasta ocazie ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a furniza un raspuns de specialitate la urmatoarele intrebari, precizand totodata (daca este posibil) si baza legala care a stat la fundamentarea raspunsului dumneavoastra:
1. Este obligatorie desemnarea unui comisionar vamal in portul Constanta din moment de formalitatile vamale se vor derula in Bucuresti?
2. Care sunt atributiile functionare ale unui astfel de comisionar vamal si costurile aproximative asociate serviciilor furnizate?
3. Se poate evita interventia unui comisionar vamal prin stabilirea unei legaturi directe cu operatorii punctului vamal? Este recomandabil sau nu o astfel de abordare?
4. Care sunt taxele care trebuiesc platite la importul bunurilor personale in tara? In calitate de cadru militar la repatriere sunt scutit de plata unor taxe vamale dar am inteles de la colegi ca sunt anumite taxe necesar a fi platite. Care sunt acestea?
In incheiere va multumesc anticipat pentru timpul acordat citirii acestui mesaj si pentru sprijinul dumneavoastra.
Buna ziua,
In prezent imi desfasor activitatea in SUA si ma voi intoarce in tara in anul viitor. La sosirea in tara intentionez sa import si un autoturism rulat, de preferinta hibrid. Cu aceasta ocazie ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a-mi comunica prevederile legale care stabilesc vechimea maxima a unui autoturism importat pentru inmatriculare in Romania. Din nefericire nu am putut primi un raspuns concludent din partea Inmatriculari Bucuresti. Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.
Buna ziua,
In scurt timp va trebui sa plec din tara si as dori sa vand autoturismul proprietate personala. Pentru perfectarea actelor, va trebui sa imputernicesc, prin procura notariala, o ruda apropiata. Daca aveti cunostinte despre preturile estimative pentru o astfel de procura si daca este absolut necesara prezenta in fata notarului a ambelor persoane (inclusiv cel imputernicit), avand in vedere ca nu locuim in aceeasi localitate.
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Multumesc de raspuns. Din nefericire nu am montate repartitoare in apartament asa ca, o solutie viabila pentru linistea unui administrator "vigilent" ar fi debransarea caloriferelor de la termoficare.
Sunt nevoit sa plec din tara impreuna cu toata familia pentru un an de zile. Nu intentionez sa inchiriez apartamentul unde locuiesc. Ce cheltuieli va trebui sa achit lunar asociatiei de locatari si care este baza legala?