avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate cosmintby

Activitate cosmintby

Care este termenul legal de deschidere a ROL-ului fiscal la primarie pentru un imobil dupa o succesiune, dar dupa o hotarare judecatoreasca? Care ar fi consecintele neindeplinirii in termen legal a acestui lucru?
O societate (SRL) nu a platit pe 6 ani datoriile angajatilor la stat, nu a acordat concedii de odihna in tot acest timp, iar acum a intrat in faliment, patronul respectiv infiintand alta societate (tot SRL). Intrebarea este care ar fi procedura legala prin care angajatii isi pot recupera aceste drepturi, inclusiv sumele aferente concediilor respective?
Va multumesc!
Asigurarea locuintelor este obligatorie indiferent de vechimea acestora? La o casa cu vechime de peste 100 ani, mai este obligatorie incheierea acestei polite?
Cum poate o persoana sa-si recupereze o suma de bani imprumutata catre cineva, in urma unui proces pe care l-a castigat in instanta, dar debitorul a facut recurs, iar intre timp, acesta din urma isi instraineaza bunurile imobile prin vanzare pt a nu putea fi executat silit?
Răspuns la discuția Drept atacare act notarial
Problema este ca cumparatorul nu a stiut de situatia in care se afla vanzatorul (proces). Mi se pare normal ca vanzatorul sa poata fi executat silit, intrucat dispune de suma de bani pe care a luat-o in urma semnarii contractului la notariat, si, deci, ar putea sa-si achite datoria catre tert, deci nu vad ce legatura ar mai avea cumparatorul cu aceasta terta persoana cu care vanzatorul se afla in proces la data semnarii actelor la notariat.
Răspuns la discuția Drept atacare act notarial
Mai exact, situatia e in felul urmator: vanzatorul are un proces cu o terta persoana, careia ii datoreaza o suma de bani. Procesul este castigat de acest tert, dar vanzatorul face recurs si, intre timp, pana la finalizarea recursului, vinde casa respectiva. Intrebarea este, poate tertul sa atace actul de vanzare-cumparare incheiat la notariat, daca castiga recursul, pentru a-si recupera suma de bani datorata de vanzatorul casei?
Un contract de vanzare-cumparare incheiat la notariat (avand ca obiect o casa de locuit si terenul aferent) mai poate fi atacat ulterior de o terta persoana daca aceasta castiga un proces cu vanzatorul pt restituirea unei sume de bani, mai exact daca castiga si la recurs pt ca la prima actiune aceasta a avut castig, dar vanzatorul a facut recurs? Mentionez ca contractul de vanzare-cumparare a fost incheiat inainte de comunicarea finala de la recurs (partile erau in proces), iar casa nu a avut sechestru pus inainte.