avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate Geoch

Activitate Geoch

Va rog sa îmi impartasiti din experiența dvs, bunurile mobile si imobile ale cabinetului de avocat sunt considerate a fi bunuri proprii ale avocatului titular si pot fi pasibile de executare (poprite) pentru debite personale ale avocatului?
Multumesc anticipat
Sunt reclamant intr-un proces avand ca obiect obligatia de a face - Asociatie de Proprietari si vecini direct "afectati" are nu-si dau acordul la stabilirea sediului social al societatii proprietar al aparamentului. Cu unul dintre vecini am incheiat tranzactie prin care si-a dat acordul. A decedat intre timp (suntem in rejudecare) si are 3 descendenti mostenitori (am cerificat de calitate de mostenitor, deci nu se stie cui apartine acum apartamentul in care acesta a stat). Nu stiu cum sa procedez, introduc mostenitorii in cauza pentru a le opune tranzactia sau pentru a solicitata sa fie ei obligati sa-si dea acordul (din nou). Problema e ca am 2 minori si un major si nu exista masa succesorala, deci nu stim care este/sunt proprietarii. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția punct lucru....????
ORC este Oficiul Registrului Comertului
AFP ?! Cred ca este Administratia Finantelor Publice (sau ANAF). Este obligatorie inregistrarea si avizarea unui pct lucru pentru a desfasura o activitate ec. In cazul in care locatarul nu are acord de subanchiriere, expres prevazut in contractul de locatiune, judecatorii delegati la Reg Com resping categoric inregistrarea. Nici un contract, nici chiar asoc in participatiune, nu va scapa de acord!
Va pot pune la dispozitie actele la biroul meu, totdeauna o colaborare intre avocati este binevenita. Astept sa ma contactati.
Daca aveti vreo sugestie, m-ati indatora... Imobil vandut cu AGA/ perfect legal/ pret 10.000$ din fondul de comert (2004). Pe teren, unul dintre asociati edifica un imobil. Tot fondul se vinde cu 800.000$. Dupa 2 ani se deschide procedura falimentului. Adm judiciar solicita anularea vanzarii pe motiv de 61/1 lit b Legea 64/95 (contraprestatie disproportionata). Mentiune: cump de buna credinta, val totala a fondului este peste pretul pietei. Instanta admite expertiza care da val terenului construibil (nu construit) la de 20x pretul achitat. Creditor in faliment este unul dintre cei 2 asociati (cel care nu era si proprietarul cladirii).
Risc anularea contractului? Cum s-ar contracara? Este inselaciune, dar .... suntem in comercial, pe faimoasa lege a falim, care deroga de la civil care spune "cump de buna credinta si cu titlu oneros al unui bun imobil pastreaza proprietatea ..."
Răspuns la discuția Divort in Romania sau Italia?
In Italia, daca nu s-a declarat casatoria in Romania si sotia romanca nu mai domiciliaza in tara. Daca actualmente domiciliul conjugal este in Italia, divorteaza in Italia, daca aveau domicilii separate, ea in tara si el in Italia, putea introduce cererea la Instanta de domiciliu din Romania. Vezi si art.20 din L105/1992.