Buna ziua,
Fratele meu este căsătorit si are un bebe de 3 luni.
Locuieste in apart sotiei desi domiciliul lui de pe buletin este diferit, dar in acelasi oras.
De ceva timp nu se mai inteleg iar ea il invita sa paraseasca apartamentul. El nu doreste sa plece deorece sa teme ca nu si ar mai vedea copilul de care este foarte atasat.
Singura solutie pare ca ramane divortul in instanta...
Totusi ce se poate face in asteptarea intentarii divortului si mai apoi in asteptarea unei hotarari judec, care inteleg ca poate fi de durata, ei neavand un domiciliu comun?
Cum isi poate vedea copilul?
Mama are tendinta sa considere copilul proprietatea ei privata strict, tatalui ii sunt ingradite multe drepturi, nu are drept nici la pareri despre cresterea copilui, la schimbatul scutecelor, nu il poate prezenta familiei lui...samd, totul e decis de ea; de asemenea ea are un comportament ipohondriac cu copilul, nu il scoate niciodata afara ca sa nu ia microbi, dar este plimbat numai la vizite medicale a caror utilitate o decide singura, desi copilul e urmarit de un pediatru, el fiind sanatos pana in acest moment...
Cui trebuie sa se adreseze in asteptarea divortului ptr a si putea vedea copilul, daca pleaca din acel apartament?
Multumesc ptr eventualele răspunsuri.
La solicitarea facuta de catre mine catre administratorul Asociatiei de Proprietari si catre presedinta Asociatiei de a mi se arata documente si facturi justificative ale costurilor de intretinere, acestia au refuzat sa mi le prezinte. Mentionez ca ulterior am trimis o scrisoare recomandata prin care am solicitat a mi se arata facturile de la furnizori (Gaz, Apa NOVA si Caldura RADET) si cheltuielile administrative, scrisoare pe care au refuzat sa o semneze de primire.
Practic prin acest comportament consider ca mi-a fost incalcat dreptul la a primi explicatii cu privire la calculul cotei de contributie prevazut in H.G 400/02.04.2003, art 23, alin b.
Am incercat sa verific veridicitatea facturilor sunand personal la furnizori dar fara codul de client pe care Asociatia de Proprietari refuza sa mi-l dea nu pot verifica nimic.
Pe langa lipsa de justificare a costurilor catre furnizori, o alta problema o constituie si lipsa de justificare a cheltuielilor de administrare. Nu sunt justificate salariile Administratorului, Presedintei, Cenzorilor (sunt 3 cenzori), in total cheltuile cu administratia ajungand la 3000 lei.
Administratorul, desi figureaza pe listele de intretinere, nu este prezent niciodata in intervalul stabilit pentru incasarea banilor, aceasta fiind facuta personal si exlusiv de Presedinta Asociatiei- art 22, alin 5, legea nr 230/2007.
De asemenea administratorul nu isi indeplineste obligatia de a citi periodic contoarele de apa rece si gaz, in timp ce pe listele de intretinere apar ca fiind citite, nefiind respectat articolul 22, alin K, H.G 400/02.04.2003.
Pe ultima lista de intretinere afisata ptr luna decembrie 2014 sunt afisate urmatoarele:
-CHELTUIELI PE NUMAR DE PERSOANE: Salariu ingrijitor: 600 lei, Curent electric bloc: 1.500 lei, Consum apa scara: 675,69 lei, TOTAL general: 2.775,69lei /106 persoane= 26,18 lei (total persoana);
-CHELTUIELI CODA INDIVIZA DE PROPRIETATE : Telefon: 72.60 lei, Intretinere ascensor 310 lei, Servicii administrare 1.100 lei, Cheltuieli administrative: 1.954,73 lei; TOTAL general 3.437,33 lei/108 apartamente: 31.82 (total persoana).
-APA NOVA: 3.722,36 lei ;
-GAZ: 2.247,54 lei;
-CALDURA RADET: 4.714, 83 lei/ garsoniera= 44.48; Mentionez ca aceasta este factura la RADET pentru numai 10 zile zile de caldura, de la 21 decembrie 2014 pana la 31 decembrie 2014, pana la data de 21 decembrie fiind intrerupta furnizarea de caldura.
La o garsoniera de 18 mp ajung sa platesc lunar peste 200 lei.....
Pentru toate acestea am solicitat o justificare care nu imi este acordata asa incat am apelat la dumneavoastra in speranta unei lamaruri. Practic nu stiu cum pot solutiona aceasta situatie.